2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Magyar-brit egyetértés az európai energiapolitikai kérdésekben

Magyar-brit egyetértés az európai energiapolitikai kérdésekben

Mai napon Londonba tett látogatást Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes. Megbeszélést folytatott Michael Fallon gazdasági és energiaügyi államtitkárral, David Lidington külügyi államtitkárral, találkozott a legnagyobb magyarországi brit befektető vállalatok vezetőivel, valamint beszédet mondott a Háborúk során elkövetett nemi erőszak elleni küzdelemről szóló nemzetközi konferencián. Az energiaügyi államtitkárral való megbeszélésen egyetértettek abban, hogy az energiapolitikák meghatározásának nemzeti hatáskörben kell maradnia, és hogy a nukleáris energia negatív megkülönböztetése nem elfogadható álláspont a Európai Unió részéről. Egyetértettek abban is, hogy az interkonnektorok megvalósítása, vagyis egyes országok gázvezeték-rendszereinek összekötése fontos európai érdek, melyet az Unió intézményeinek kiemelt figyelemmel kell követnie. Szijjártó Péter világossá tette, hogy Magyarország energiabiztonságának fejlesztése érdekében szükséges az interkonnektorok kétirányúsítása, a közös európai energiapolitika kialakítása, valamint a gázbeszerzési útvonalak diverzifikálása. Ez utóbbi szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a Déli Áramlat megépítése.

 

A külügyi államtitkárral folytatott megbeszélésen a kijelölt miniszterhelyettes elmondta, hogy a magyar kormány határozottan elutasítja az Európai Unió működését szabályozó szerződések további lopakodó módosítását. Kiemelte annak fontosságát, hogy mielőbb közös válaszok szülessenek az Európa előtt álló kihívásokra, melyek között elsőként említette a versenyképesség visszaszerzését, amihez olcsó energiára van szükség.

 

A Háborúk során elkövetett nemi erőszak elleni küzdelemről szóló nemzetközi konferencián Szijjártó Péter fontosnak nevezte az egyházak szerepét az erőszakos cselekmények megelőzésében és következményeik kezelésében. Sürgette, hogy az EU és a NATO vonja be az egyházakat ezen munkájuk elvégzésébe.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…
Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum