2022. 05. 19. csütörtök

Ivó, Milán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 452 HUF

Lomtalanítás bármikor? Igen!

Ha a szemétszállítási naptárra pillantunk, akkor időközönként felbukkan benne egy jelölés, mely a lomtalanítást takarja. Ez egy fix dátum, melyet a szemétszállító cég határoz meg. Sajnos ez a dátum nem mindig egyezik azzal az időponttal, amikor szeretnénk, hogy lomtalanítás legyen.

Nem kell azonban kétségbe essünk, ugyanis tarthatunk magunknak is lomtalanítást. Persze ennek külön díja lesz. Viszont akkor van, amikor mi akarjuk, és nem feltétlen csak azokat a lomokat szállíttathatjuk el, amit a központi lomtalanításnál. De van ennek egyéb hasznos része is. Lássuk, mik ezek!

Te döntesz, hogy kivel szállíttatod a lomokat

Megoldható a konténeres lomtalanítás is, vagy választhatsz ezzel is foglalkozó költöztető céget, a döntés a tiéd. Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy melyik milyen előnnyel vagy hátránnyal jár.

Egy konténeres szállításnál a konténer közterületre történő elhelyezése (a rakodás időtartamára) nem csak engedélyköteles, de díja is van. Ugyanez egy költöztető cég esetén maximum parkolási díjat jelent, de mindenképp jóval alacsonyabb költséggel bír.

Nem mindegy, hova kerülnek a lomok

Sajnos előfordul, hogy valaki nem vár a lomtalanításra, hanem önmaga oldja meg a lomtalanítást. Általában sajnos helytelenül, sok esetben nem engedéllyel rendelkező hulladéklerakókba, hanem illegális szemétlerakókban végzik a lomok.

Azonban ennek nem szabad így lennie! Óvnunk kell a környezetünket, amibe a helyes lomtalanítás is beletartozik, függetlenül attól, hogy kivel végeztetjük el a lomtalanítást. Ha azt szeretné, hogy garantáltan jó helyre kerüljenek a lomok, amiket kiselejtezett, akkor érdemes felvennie a kapcsolatot a Servitius és Partnerei költöztetéssel. Náluk ugyanis alap, hogy minden egyes lomot rászoruló családoknak vagy hivatalos szemétlerakóba szállítanak el.

Csak megbízható céggel lomtalaníttasson

Nagyon különböző, hogy kinek miért megbízható egy cég. De az biztos, hogy azok a cégek jól állnának a megbízhatósági listán (ha lenne ilyen), akik informatív honlappal rendelkeznek. Az informatív alatt sok mindent értek, de az egyik legfontosabb, hogy megtalálható rajta a szolgáltatás díja. De nem csak úgy, hanem előre kalkulálható módon meg legyenek határozva a díjak, a csomagok. Meglegyen, hogy mi tartozik bele és mi nem. Nagyon fontos az átlátható, kalkulálható díjazás, mely alapja a bizalmi kapcsolatnak a szállító céggel.

Nézzen utána, mielőtt dönt

Nagyon fontos, hogy ne csak tudja a cégről, akit keres, hogy minek kell megfeleljen, hanem ellenőrizze is le! Menjen fel a honlapjukra, olvassa el az információkat a szállításról, stb. Emellett beszéljen velük telefonon is (sok minden kiderül egy-egy telefonbeszélgetés során).

Kalkuláljon, hogy tudja, valóban jól gondolta-e a díjakat. Ráadásul ne a munka elvégzése után jöjjön rá a szállító cég, hogy milyen plusz költségek merültek még fel. Ha a fentieket betartja, akkor nem lőhet mellé./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Két nap van hátra
Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-áig! Az utolsó napokban a budapesti és a megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgá…
I. Debreceni Szakmafesztivál
Május 14-én rendezték meg először, ámde hagyományteremtő jelleggel az I. Debreceni Szakmafesztivál, amelyen több mint 30 kiállító vett részt, hogy meg…

További cikkek

Hétfőn szó szerint azt mondtam a parlamentben, hogy “amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd né…
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum