2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

Komoly feladatok várnak a vállalkozókra

Megvannak a feltételek a növekedésre

Nagyszerű éven van túl a magyar gazdaság, ám komoly feladatok állnak a vállalkozók előtt annak érdekében, hogy nőjön az ország versenyképessége – ebben egyetértettek a 18. Vállalkozók Napján felszólalók. A VOSZ elnöke szerint ehhez fontos lenne, hogy megvalósuljon a közszféra létszámcsökkentése.

Ahhoz, hogy Magyarország megmaradjon, két dolog kell: erős gazdaság és az országban élők hazaszeretete – hangsúlyozta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke a 18. alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján, a Müpában. Az elnök szerint van ok az ünneplésre, mivel nagyszerű éven van túl a magyar gazdaság, köszönhetően elsősorban annak, hogy a nemzetközi hitelminősítők újra befektetésre ajánlott kategóriába emelték az országot.

Kritikaként említette ugyanakkor, hogy nemhogy teljesült volna a közszféra leépítésével kapcsolatos kormányzati ígéret, de még nőtt is létszám – emelte ki Demján. Mint fogalmazott: „ez ólommellény, amelyet minden vállalkozó és minden magyar állampolgár cipel.” Hozzátette: tisztában van azzal, hogy 2017-ben a következő évi választásokra készülve nem tesz ilyen drasztikus lépést a kormány. De azt várják, tegyen ígéretet arra, hogy a választások után a kormány végrehajtja ezt a programot.

Demján a vállalkozók feladatairól is beszélt felszólalásában. Hangsúlyozta: a béremelések sem érnek semmit, ha nincs bővített újratermelés. Ennek megvannak a feltételei, például olcsó hitelek vagy uniós támogatások formájában, a vállalkozóknak azonban tudomásul kell venniük: struktúraváltásra van szükség. Fel kell mérniük az igényeket, és esetenként erős profilváltást kell végrehajtaniuk vagy társulniuk kell – emelte ki.

„Közös munkánk eredménye az, hogy elmondhatjuk: nem csak félsikereket értünk el a gazdaság fejlesztésében” – szólt a vállalkozókhoz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető kiemelte: a kormány megteremtette az alapokat a növekedéshez, a cél most az, hogy elősegítse Magyarország felzárkózását a legfejlettebb országokhoz. Ennek a célnak az elérése érdekében magasan képzett munkavállalókra és magas hozzáadott értéket termelő cégekre van szükség.

Varga szerint a jövő csak akkor lehet sikeres, ha a kormányzati célok találkoznak a vállalkozásokéval. A kormány ennek érdekében kész arra, hogy segítse a fejlődést, a termelékenység javulását, a képzett munkaerő növekedését és a kkv-k erősítését. Utóbbiakat az uniós források segíthetik, amelyeket reményeik szerint a jövő év közepére elérhetővé tesznek. A nagyvállalatokat pedig hazai forrásokból segíti a kormányzat.

A miniszter beszélt a közelmúltban megszületett bérmegállapodásról is. Kiemelte: kivételes volt, mivel ez az első olyan megállapodás, amely hosszabb időtávra szól, de amiatt is, hogy a bérek mellett a hatékonyság növelésére is koncentrál, és azért is, hogy mindenki támogatta. Köszönetet mondott a VOSZ-nak is: mint fogalmazott, keményen tárgyaltak, de képesek voltak kompromisszumot kötni.

A jövőben a kulcskérdés az lesz, hogy a magyar kkv-k képesek lesznek-e a szemléletváltásra, képesek lesznek-e kilépni a nemzetközi piacokra. A magyar gazdaság akkor lesz sikeres, ha nem csak azt mondhatjuk, hogy „Made in Hungary”, hanem azt is, hogy „Invented in Hungary”.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került, így az arra érdemesek Magyar Gazdaságért Díjat, Miniszteri Elismerő Oklevelet és Év Vállalkozója Díjat vehettek át Varga Mihálytól és Demján Sándortól. Magyar Gazdaságért Díj elismerésben kilencen részesültek, Miniszteri Elismerő Oklevelet egy fő vállalkozó érdemelt ki.

A VOSZ megyei tagszervezetei, illetve további érdekvédelmi szervezetek előterjesztése alapján 64-en részesültek az Év Vállalkozója Díj kitüntetésben.

Megyénk kitüntetettjei:

1. Magyar Gazdaságért Díjat vehetett át Varga Mihály minisztertől


Juhász István  (Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető)

Kenyeres Tamás (Inno-Comp Kft. gazdasági igazgató) 

2. ÉV Vállalkozója Díjat vett át Demján Sándortól VOSZ elnökétől


Kiss László
(Kiss Cégcsoport Sajóbábony)

Fehér János  (FMS Controll Kft)

3. Prima Primissima díjat nyert a Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában

a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola

3. Az NGM Klauzál Gábor Díját az Európai Kereskedelem Napján november 9.-én (Corinthia Hotel Bp.)

vette át Varga Mihály minisztertől:

Sándor Attila (Miskolc Autóház Kft.)

A Vodafone gratulál a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolának a Prima Primissima díjhoz!

A Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány ezúton gratulál a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola pedagógusainak és Kovácsné dr. Nagy Emesének, a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon bevezető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány elnökének az iskola által a „Magyar oktatás és köznevelés” kategóriában pénteken elnyert Prima Primissima díjhoz!

A Vodafone Magyarország Alapítvány immár hatodik éve támogatja elkötelezetten a KIP programot, amelynek célja egy olyan módszertan elterjesztése, amely alkalmas a heterogén tanulói csoportok együtt nevelésére, az osztályon belüli különbségek korai felismerésére és kezelésére.

A Vodafone a Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvánnyal együttműködve indította útjára tavaly a Vodafone Digitális Iskola Programot a digitális esélyegyenlőség, a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése érdekében.

Az indulás óta eltelt alig egy év során a Vodafone 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki 25 iskolában, díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet is. Az iskolák közel 700 érintett pedagógusának internetbiztonsági oktatására idén tavasszal került sor és a mostani félévben zajlik az iskolákban a mintegy 6500 érintett gyermek internetbiztonsági oktatása.

A Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány dolgozói további sok sikert és eredményes munkát kívánnak és egyben köszönetet mondanak a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola valamennyi pedagógusának, munkatársának és Kovácsné dr. Nagy Emese, igazgató asszonynak szakmai felkészültségükért, emberségükért és áldozatos munkájukért!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Újabb elismerések Miskolcnak – idén 9 Városmarketing Gyémánt-díjat, valamint Covid Marketing Különdíjat nyert a város   Miskolc idén is sik…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum