2022. 05. 25. szerda

Orbán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Kiknek éri meg leginkább az elektromos fűtés alkalmazása?
53401-53600/53530.jpg

Kiknek éri meg leginkább az elektromos fűtés alkalmazása?

53401-53600/53530.jpgMikor éri meg leginkább, illetve mikor számít kevésbé optimális megoldásnak az elektromos fűtési eszközök alkalmazása? Ezek a kérdések bizony meglehetősen gyakran merülnek fel azoknál, akik az otthonuk fűtési megoldásait szeretnék modernizálni.

 

A cikkben megmutatjuk, hogy milyen körülmények között javasolt, illetve hol tud kevésbé érvényesülni az elektromos fűtés. Ezáltal remélhetőleg könnyebb lesz majd dönteni a beszerezni kívánt fűtőtestekről.

Az elektromos fűtés beüzemelése ennél már nem is lehetne egyszerűbb

Az elektromos fűtés alkalmazásával nem kell bonyolult kiépítésre, elhúzódó munkára, illetve szakemberre sem várni. Annyira egyszerű az üzembe helyezése, hogy szinte meg is lepődhetünk a szerelése közben.

A beszerzett elektromos fűtőkészüléket egyszerűen kicsomagoljuk, majd a villásdugót a legközelebbi konnektorba dugjuk. Innentől kezdve már csak annyi dolgunk lesz, hogy beállítjuk a kívánt hőmérsékletet, és élvezzük a komfortos meleget.

Az elektromos fűtőtest ugyanis szép csendben beszívja alul a levegőt, a fűtőszálak segítségével megmelegíti azt, ennek hatására pedig felül a nyíláson már meleg levegőt fúj ki magából.

Kiknek nem ajánlott az elektromos fűtés alkalmazása?

Léteznek olyan körülmények és helyiségek, ahol nem feltétlenül az elektromos fűtőtestek alkalmazása jelenti a leginkább ideális megoldást. Tipikusan ilyennek számítanak a túlzottan nagy méretekkel rendelkező házak és lakások, ahol a helyiségek felfűtése indokolatlanul sokba kerülne elektromos fűtéssel.

Továbbá a rossz energiabesorolású ingatlanok esetében sem feltétlenül javasolt az elektromos fűtés alkalmazása, ugyanis a rosszul kivitelezett szigetelés miatt a megtermelt hő egy jelentős része elveszik. Ezért ilyen jellegű épületekben másfajta megoldást érdemes keresni a fűtés kivitelezéséhez.

Ahol a leginkább hasznosulhat az elektromos fűtés

A 70 négyzetméternél nem nagyobb, vagyis az aránylag kisebb méretekkel rendelkező lakásokban remekül érvényesülhetnek az elektromos fűtőtestek. Szintén hatékony megoldást jelenthet az elektromos fűtés abban az esetben, hogyha kiegészítésként kívánjuk alkalmazni.

Többek között a fürdőszobában, a nappaliban vagy a hálószobában elhelyezett elektromos fűtőpanelek elképesztő hatékonysággal képesek megnövelni a komfortérzetünket, méghozzá alacsony költségek mellett.

Szintén nagyszerűen érvényesülhet az elektromos fűtés azoknál az ingatlanoknál, ahol nem életvitelszerűen, hanem pusztán időszakos jelleggel tartózkodunk. Tipikusan ilyen közegnek számítanak a hétvégi házak, illetve a nyaralók, ahol nem állandó jelleggel töltjük az időt.

Mindemellett amikor kisbaba érkezik a családba, akkor az ő szobájában, illetve fürdetés közben bizonyulhat roppant hasznos kelléknek az elektromos fűtési megoldások alkalmazása./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum