2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Ismét elektronikai és vegyipari cégek vezetik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei TOP 100-at

Ismét elektronikai és vegyipari cégek vezetik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei TOP 100-at

Miskolc – Idén is elektronikai és vegyipari cégek vezetik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a gazdasági társaságok 2015-ös adóbevallási adatai alapján elkészített TOP 100-as listát – tájékoztatta a kiadványt szerkesztő Észak-Magyarország című napilap szerdán az MTI-t.

Az adóhatósággal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen készített TOP 100-as listák tagjai közé húsz új vállalkozás került be.

A hozzáadott érték alapján felállított listán a Mol érdekeltségébe tartozó Mol Petrolkémia Zrt. vezeti a megyei rangsort mintegy 152 milliárd forinttal. A céget 2015 július végéig Tiszai Vegyi Kombinátnak (TVK) hívták.

Az elmúlt évben a legnagyobb nettó árbevételt a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. könyvelte el, mintegy 438 milliárd forinttal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A foglalkoztatottak száma szerinti rangsort az amerikai érdekeltségű Jabil Circuit Magyarország Kft. vezeti, a tiszaújvárosi cég tavaly 3712 embert alkalmazott.

A TOP 100 idei gazdasági díjasa Derczó István, a sárospataki székhelyű Weinberg ’93 Kft. ügyvezető igazgatója lett.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum