2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Idén is keresik a legvonzóbb turisztikai célpontokat

Mostantól a romantika és a családbarát hozzáállás is számít az Év Szállása versenyben

 Mostantól lehet voksolni az Év Szállása versenyen, mely tavaly 200 ezer belföldi vendéget mozgatott meg. A 2014-es megmérettetésen közel 14 ezer szálláshely, illetve hazai település indul automatikusan. A többek közt Maráczi Gábort, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatóját, illetve Pataki Zita időjóst felvonultató zsűri a november 6-ig beérkező szavazatok alapján választja ki a legjobb szálláshelyeket és a turisztikai szempontból legvonzóbb települést.
Tavaly 200 ezer vendég szavazata alapján, közel 12 ezer szállásadó közül választották ki az Év Szállása verseny keretében a legjobb szálláshelyeket, emellett megválasztották a legvonzóbb, illetve legtöbb fejlesztést végrehajtó belföldi turisztikai célpontot is. Idén három új kategóriával bővül a díjazottak köre: a legromantikusabb, a leginkább családbarát, valamint a legjobb külföldi szálláshely is díjat nyer. „A belföldi online szállásfoglalás legnagyobb részét a családos utazók adják, ezen felül sokan keresik a romantikázásra alkalmas szálláshelyeket. Számukra szeretnénk támpontot adni az újonnan létrehozott tematikus díjakkal” – mondta Szigetvári József, az Év Szállása versenyt elindító Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A most induló megmérettetésen három fő kategóriában választják ki a legjobb szálláshelyeket: a valós tapasztalatokat tükröző vendégvélemények alapján a minőségi, az interneten leadott szavazatokat összesítve a népszerűségi, míg a szakmai zsűri megítélése alapján a szakmai fődíjak kerülnek átadásra. A zsűrit idén Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatója, Pataki Zita, az RTL Klub időjósa, Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója, Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szántó Zoltán, a Turizmus Trend főszerkesztője, valamint Hegedűs Attila, a BDO ügyvezető igazgatója képviseli.

„A verseny egészen november elejéig tart, az eredményhirdetésre a november 27-ei díjátadón kerül sor. A díj a presztízsértéken túl konkrét anyagi előnyökkel is jár, a tavalyi győztesek az elmúlt időszakban átlagosan 50 százalékkal növelték forgalmukat” – tette hozzá Szigetvári József. 2013-ban egyébként Hajdúszoboszló lett az Év Turisztikai települése, Nyíregyháza kapta az Év Feltörekvő Turisztikai Települése címet, míg a szálláshelyek körében az abszolút nyertes a Családi Wellness Hotel Gyula lett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum