2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Gépgyártó üzem épült Miskolcon

Gépgyártó üzemet épített Miskolcon a német Gustav Wolf GmbH cégcsoport, a mintegy 140 millió forintos beruházást szerdán adták át a város  mechatronikai ipari parkjában, a társaságnak ez már a második gyára itt. A húsz embert – mérnököket, szakmunkásokat – foglalkoztató 600 négyzetméter alapterületű üzemavatáson Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár azt mondta, hogy az új munkahelyek teremtésénél nincs jobb üzenet. Felidézte, hogy Miskolc korábban a gépipar egyik meghatározó térsége volt, és ezért is kedvezőnek tartotta, hogy az iparág továbbra is fennmarad a városban.
    Közölte: a 140 millió forintos beruházáshoz a munkahelyteremtő pályázaton 40 millió forint támogatást nyertek. Megismételte, hogy a kormány a 2014-2020 között az országba érkező több mint hétezermilliárd forint uniós pénz 60 százalékát gazdaság élénkítésre és gazdaságfejlesztésre fordítja, ezen belül pedig 600 milliárd forint jut munkahelyteremtésre.
    Ernst Wolf, a Gustav Wolf GmbH ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy ebben a csarnokban olyan gépeket gyártanak, amelyeket az itteni ipari parkban két évvel ezelőtt átadott drótgyáruk használ majd. Ez az üzem az autóiparnak gumiabroncsokat gyártó cégeknek készít acélfonatokat, profiljába tartozik felvonó kötelek, hidraulikus csövek megerősítésére szolgáló acélfonatok gyártása is.
    Az ügyvezető közölte azt is: német, francia érdekeltségeiknek is gyártanak majd Miskolcon gépeket, az első kábelt gyártó gépet Németországba szállítják majd.
    Mint mondta: már hatvan embert foglalkoztatnak Miskolcon, és további beruházásokat is terveznek itt.
    Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere arról szólt, hogy egyre több társaság fektet be, épít gyárat Miskolcon. Ezek között megemlítette a Bosch-cégcsoportot, a Wodafont, japán Takatát, a közúti fuvarozásban érdekelt Waberer’s-t.

MTI

Fotó Orosz László 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum