2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • DK: A Dunaferr sem teheti utcára karácsony előtt a szakszervezeti vezetőket!

DK: A Dunaferr sem teheti utcára karácsony előtt a szakszervezeti vezetőket!

Ma délután a Dunaferr azonnali hatállyal felmondott a szakszervezeti vezetőknek, akiknek kikapcsolták a céges telefonjaikat és nem engedik be őket a vállalat területére sem. Valószínűleg ez az utolsó csepp a pohárban azok után, hogy a cég tulajdonosi érdekcsoportok háborújának kereszttüzébe került, a dolgozók hónapok óta csak részletekben kapják meg a fizetésüket, a gyár pedig csak félgőzzel termel.

A Demokratikus Koalíció szerint a Dunaferr sem teheti meg, hogy karácsony előtt egyik napról a másikra utcára teszi a szakszervezeti vezetőket! A DK biztos abban, hogy a megoldáshoz vezető út nem a szakszervezeti vezetők kirúgásán és a dolgozók fizetésének visszatartásán át vezet. A szakszervezeti vezetőket hagyni kell dolgozni, a dolgozókat pedig ki kell fizetni, bármilyen konfliktusok is vannak a tulajdonosi körben! A DK szerint a Dunaferr olyan érték, amelyet védeni kell, hiszen nélküle dunaújvárosi családok ezrei maradhatnak megélhetés nélkül.

Mezei Zsolt
A DK elnökségi tagja, Dunaújváros alpolgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…