2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
53401-53600/53531.jpg

Bútortisztítás a maximumon

53401-53600/53531.jpgTe is megálmodtad már a legszebb nappali bútort, ami éke lesz otthonodnak? Esetleg a hálóba találtad meg azt, amire vágytál?

Akármelyik is legyen a válasz, az biztos, hogy azt szeretnéd, hogy sokáig szép és ápolt legyen. Szerencsére ma már minden, jó minőségű bútorokat gyártó cég kiváló alapanyagokkal dolgozik, hogy mindenki elégedett legyen. De hogyan ápold hosszú távon a bútoraidat ahhoz, hogy sokáig tündököljenek eredeti pompájukban?

 

Ne csak használd, ápold is!

 

Sokan élnek tévhitben arra vonatkozóan, hogy a bútor megvásárlásával véget is ér a vele való törődés. Pedig ez korántsem igaz, hiszen tisztítani és ápolni is kell azonkívül, hogy használjuk. Elsőként egyáltalán nem mindegy, hogy mivel ápoljuk a bútorokat. Sok durva szer sokkal többet árt, mint használ, így nagyon alaposan körül kell nézni a piacon.

 

Akár azért takarítasz bútort, mert szükséges, akár azért, mert szereted, ha szép csillogó, mindenképp nézz utána, hogy a különböző nappali bútorokra milyen anyagot használhatsz!

 

Hogyan takarítsunk?

 

Lehetőleg minél kevesebb vegyszert használj a takarításhoz. Igen, ez elég érdekesen hangzik a mai reklámorientált világban, ahol minden csak akkor jó, ha a boltban veszed meg. Pedig a különböző bútortisztítók jelentős része egyáltalán nem bútorbarát. Nem csak azért, mert agresszív módon kiszedi egy idő után a bútorod színét, hanem azért is, mert nagyon könnyen roncsolhatja a bútor anyagát. Bár ez elsőre nem látszik, de hosszabb távú használat mellett már igen hamar fény derül rá. Éppen ezért a legjobb a sima víz, amivel érdemes áttörölni a bútorokat.

 

Bár számos bútorápoló szert ismerünk, nem feltétlenül van rájuk szükség. Maga az ápolás természetesen elengedhetetlen, de ezt megtehetjük a különböző kemikáliák nélkül is. Ha pedig inkább mégis a különböző spray-ket használnánk, akkor inkább egy rongyra fújjuk, mint a bútorra, mert így biztosan nem eshetünk túlzásba.

 

Beütött egy baleset? A legfontosabb, hogy azonnal kezeljük a problémát, azaz rögtön töröljük le a foltot. A legjobb és legkevesebbet ártó anyag a sima szappanos víz, amivel bármikor megpróbálkozhatunk. Ha sikeresen eltávolítottuk a foltot, akkor következhet az ápolás egy kis méhviasz vagy olaj segítségével.

 

Fabútorod van és megkarcolódott? Ne aggódj, mivel egy roppant egyszerű módszerrel eltüntetheted a karcolást. Keverj össze méhviaszt egy kis terpentinnel, lenolajjal és hamuval, és kezdődhet is az áttörlés. Ez a felületes karcok esetén igen könnyedén működik. Ha mélyebb a sérülés, akkor érdemes szakember segítségét kérni, vagy használhatsz színazonos térkitöltő anyagot is.

 

Mélyebben érdekel a bútortisztítás? Keresd a Gemini-Duo-t, és találd meg a hozzád leginkább illő módszert!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum