2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Büfényitás? Íme pár tipp, hogy jól sikerüljön!

Annak, aki büfét szeretne nyitni, érdemes körbejárnia néhány témát. Íme 4 tipp, amelyek továbbgondolása nagy segítség lehet egy állandó büfé megnyitásakor. 

A kínálat

A kínálat kialakításához fel kell mérni az igényeket. Ehhez figyelembe kell venni a büfé elhelyezkedését, szerepét. Érdemes minél sokoldalúbb, mégsem teljesen zsúfolt kínálatot biztosítani.

 

A különböző típusú streed foodok nagyon divatosak nálunk, a legdivatosabb ételek mellett a retró fogásokat se hagyjuk ki a számításból. Egy jól elkészített lángos Magyarországon szinte bárhol, bármikor befutó lehet. Hasonló a helyzet az örök klasszikus hamburgerrel is. Azonban ha fiatalabb korosztály a célcsoportunk, vagy elhelyezkedésünk miatt ők lennének a vendégkör, akkor a hamburger csakis minőségi, kézműves szendvics lehet.

 

Egy vérbeli vendéglátós már tudja, hogy milyen bonyolult lehet a logisztika, ha gyorsan elkészíthető, friss ételeket szeretnénk mindig minőségi alapanyagokból kínálni. A tárolhatóság, könnyű elkészíthetőség is fontos lehet, hogy minden gördülékenyen menjen.

Kiszállítás?

A kiszállítás kérdését is érdemes átgondolni. Attól is függ, mekkora forgalomra szeretnénk felkészülni. Ha csak egy kisebb vendégkört szeretnénk kiszolgálni, akkor nem feltétlenül szükséges a kiszállítás intézménye, vagy esetleg csak egy kis körzetben.

 

Amennyiben azonban van kapacitásunk nagyobb ügyfélkört is kiszolgálni, akkor érdemes elgondolkodni a kiszállítás lehetőségén, és az ezzel kapcsolatos online jelenléten. A kiszállítás megszervezése és kiszolgálása nehéz feladat lehet, főleg az elején, amikor még tapasztalatokat gyűjtünk. De ha minden jól működik, akkor gyorsan meg fog térülni.

Hogyan csomagoljuk el az ételeket?

Az elviteles ételek csomagolását is át kell gondolnunk, hiszen egy kis büfénél gyakran van szükség profi csomagolóanyagra a Hunpohár Webáruházból. Mindenképpen jót tesz az üzletnek, ha a zacskókon, csomagolóanyagokon az egyedi logónk is megjelenik. Ebbe a reklámtevékenységbe megéri beleinvesztálnunk egy kis pénzt.

 

Az is számít, hogy minden ételmennyiségre gondoljunk a csomagolóanyag beszerzésekor. Legyen az általunk árult ételek típusához, valamint méretéhez, mennyiségéhez megfelelő csomagolóanyagunk.

 

A környezettudatosság is fontos, ezért tartsunk papír csomagolóanyagot, fa étkészletet.

 

Berendezés

 

Egy kisebb étteremnél, büfénél is számít a hangulat. Találjunk ki egy egyedi stílust és színvilágot, amely majd a büfénkre emlékezteti az embereket. A hangulati elemeket pedig a választott színek mentén alakítsuk ki. Szabadtéri büfénél lehetnek azok virágok, lampionok, egyedi függők, valamint a kerti bútorok stílusa is passzoljon a büfé profiljához.

 

Kis büfék esetében nem kell sok eszközön gondolkodnunk, néhány apró elemmel is el lehet érni a kívánt összhatást. Viszont az számít, hogy egymáshoz illő színeket, azonos stílusú tárgyakat használjunk. Ha szeretnénk egyedi logót, akkor annak színei köszönjenek vissza a dekorációban./X/

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum