2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Lejárt a számviteli beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje

Lejárt a számviteli beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje

A kettős könyvvitelt vezető, cégjegyzékbe bejegyzett vállalkozásoknak a számvitelről szóló törvény elektronikus beszámoló benyújtási, illetve közzétételi kötelezettséget ír elő.
A kettős könyvvitelt végző gazdasági társaságok, amelyek üzleti évének fordulónapja december 31-én van, május 31-ig tehették közzé és helyezhették letétbe éves beszámolójukat (összevont beszámoló esetén ez a határidő június 30.). Ezt a kötelezettséget immár öt éve elektronikusan teljesíthetik ezen adózók az Ügyfélkapun.

A kötelezettség teljesítését követően javasoljuk, hogy a beküldő ellenőrizze, hogy ügyfélkapujának értesítési tárhelyére megérkezett-e a visszaigazolás. Amennyiben a küldött beszámoló az e-beszamolo.kim.gov.hu honlapon (beszámoló keresés menüpont alatt) megtalálható, akkor az adózó biztos lehet abban, hogy hibátlanul küldte be a bevallását és a közzététel valóban megtörtént.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum