2022. 07. 5. kedd

Emese, Sarolta
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Az OTRS Group hat tippje a biztonságos online vásárlások érdekében

Az OTRS Group hat tippje a biztonságos online vásárlások érdekében

A karácsonyi időszakban a biztonsági kockázat különösen magas

 Mindannyian jól tudjuk, hogy az online boltok virágoznak a karácsonyi szezonban. Hosszú sorbanállás helyett az ajándékokat online egy kattintással be tudjuk szerezni. Mindazonáltal a hackerek is tudják ezt, és tudatosan gyakrabban tervezik támadásaikat a karácsony előtti időszakra.

„Röviddel karácsony előtt sokakat nyomaszt, hogy nem tudják beszerzni az összes karácsonyi ajándékot. Ez ahhoz vezet, hogy az online vásárlás biztonsági figyelmeztetéseit figyelmen kívül hagyják.” – mondja Jens Bothe, az OTRS Group globális Tanácsadói igazgatója és biztonsági szakember. „Ezért nagyon fontos az emberek biztonsággal kapcsolatos tudatosságát növelni, és felhívni figyelmüket, hogy vegyék komolyan a biztonsági tanácsokat – különösen a bevásárló-szezonokban, mint a karácsonyi időszak.”

Az OTRS Group biztonsági szakemberei hat tippet állítottak össze a biztonságos online vásárlás érdekében:

1. Ne kattintson e-mailes ajánlatokra!
Különösen a feltételezett online kereskedőktől érkező, úgynevezett adathalász e-mailekre, exkluzív ajánlatokra. Az Amazon illetve egyéb, jól ismert online kereskedők oldalait lemásolhatják, és a másolatok tulajdonképpen nagyon hasonlóak lehetnek a hivatalos oldalakhoz. Annak biztosítása érdekében, hogy az e-mail ne legyen átverés, amely egy ilyen webhelyre irányítja át az embert, a potenciális vásárlónak nem ajánlott rákattintania az e-mailben található linkre. Ehelyett javasolt közvetlenül az online bolt

2. Figyeljen oda a tanúsítványokra és a bizalmi pecséteket
Számos bizalmi pecsét létezik különböző szolgáltatóktól, akik az online boltok megfelelő biztonságosságát igazolják. Az USA-ban ilyen a Better Business Bureau, a McAfee vagy a VeriSign.

Ezenkívül az SSL bizonyítványok, amelyeket az URL sávban a “lakat” jelez, igazolják, hogy a szerver ténylegesen megfelel az adott webáruháznak. Ehhez a böngésző ellenőrzi, hogy a tanúsítvány megegyezik-e a weboldal URL-jével, hogy érvényes-e, és hogy megbízható hatóságtól származik-e.

A biztonság érdekében a fogyasztóknak elsősorban jól ismert on-line kereskedőktől érdemes vásárolniuk. Ha a kereskedő kevésbé ismert, fennál annak a veszélye, hogy a boltot épp hogy létrehozták, és nem mindig tudják azonnal a kívánt biztonsági szolgáltatásokat biztosítani.

3. Csak a legkorszerűbb eszközökkel vásároljon
Manapság a fogyasztók már nemcsak a számítógépükön keresztül vásárolnak, hanem használják erre a mobiltelefonjaikat és a tabletjeiket is. Mégis, javasolt a vásárlásokat inkább otthon, biztonságos környezetben, mint nyilvános helyeken, például egy kávézóban elvégezni. Az is fontos, hogy a biztonsági rések kiküszöbölése érdekében csak olyan eszközzel vásároljon, amely rendelkezik a legújabb operációs rendszerrel, és olyan alkalmazásokat használjon, amelyek tartalmazzák a legújabb frissítéseket. (Ha a rendszer érzékeny a káros szoftverekre, akkor az egyéb biztonsági intézkedések sem segítenek.)

4. Használjon biztonságos jelszót minden online bolthoz
Nem szokatlan, hogy a bűnözők a számlainformációk mellett a jelszavak megszerzésére törekednek. Ezeket áruk rendelésére használják fel a gyanútlan fogyasztó rovására, vagy más célokra a hitelkártya-adatokkal való visszaélés céljából. A fogyasztóknak ezért meg kell bizonyosodniuk, hogy biztonságos jelszót használnak minden online kiskereskedőnél.

5. Olvassa el az apró betűs részeket
Azoknak az oldalaknak, amelyek ismétlődő szállításokat vagy előfizetési szolgáltatásokat nyújtanak, kötelező egyértelműen meghatározniuk, hogy mikor és mennyit kell Önnek fizetnie. Legyen óvatos, és olvassa el az apró betűs részeket mindig, amikor

6. Kérjen visszaigazolást a megrendeléseiről
A vásárlóknak érdemes megbizonyosodniuk arról, hogy a termék leírása pontos és hogy egyértelműen meghatározva szerepel a visszaigazolásban. A visszaigazolásban szerepelnie kell a szállítási határidőnek is. A kereskedőknek minden esetben küldeniük kell írásban visszaigazolást a vevők részére a még nagyobb biztonság érdekében. Ha a termék nem érkezik meg időben, kellemetlen meglepetés érheti a vásárlót karácsonykor.

STORM biztonsági megoldás szolgáltatójaként az OTRS Group a biztonsági trendek és igények terén mindig az élvonalban van.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Toborzónap
Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2022.06.16. Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum