2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Az innováció a fejlődés rugója 2.

Tizenhárom pályázat érkezett be a BOKIK „Az innováció a fejlődés rugója” című felhívására. A pályázók a gazdaság szinte teljes spektrumát képviselik, hiszen a gépipartól, az IT szektoron és a turizmuson át a kézművességig sok területről érkezett be megvalósításra váró, vagy már megvalósított innovatív ötlet. A legjobb pályázatokat május 25-én a kamara miskolci székházában mutatják be egy konferencia keretében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben szervezte meg először „Az innováció a fejlődés rugója” című rendezvényét, amelynek keretében a megyénkben működő innovatív cégek és vállalkozók – egy pályázat eredményeként – bemutatták gazdasági eredményt hozó innovatív ötleteiket, fejlesztéseiket, innovációs pályázatokon elnyert támogatásokból megvalósított projektjeiket. A két évvel ezelőtti pályázat és a hozzákapcsolódó innovációs konferencia sikere megerősítette: jó ötlet volt megszervezni, és érdemes folytatni ezt a programot.
A BOKIK ebből kiindulva ez év februárjában kiírta „Az innováció a fejlődés rugója 2” elnevezésű pályázatát, amelyre a határidőig 13 jelentkező adta be anyagát. A paletta igen színes, hiszen az IT szektor új megoldásai, a gépipar, az anyagtudomány friss ötletei, a turizmus „vendégbarát” fejlesztései ugyanúgy megtalálhatók a pályamunkák között, mint a gyerekeknek szánt különleges KRESZ oktatási projekt.
A pályázatok értékelését szakmai zsűri végzi, és az általuk legjobbnak ítélt három újítást május 25-én 10 órától – lapunk megjelenésével egy időben – egy nagyszabású konferencia keretében mutatják be a nyertesek, akik átvehetik a BOKIK Innovációs díját.
A konferencián a témához kapcsolódóan több, aktuális kérdést érintő előadás is elhangzik, így várják a szervezők a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökét, bemutatja InnoTrade című programját a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., és tájékoztatót tart az Enterprise Europe Network munkatársa is.
(Részletek: www.bokik.hu)

2014-ben ők nyertek:
A FUX Zrt. a termékfejlesztés területén elért sikerét mutatta be, azt a felsővezeték rendszert, amely a környezettudatosabb, biztonságosabb villamosenergia-szállítást teszi lehetővé.
A Borsod Volán által bemutatott innováció a közlekedésinformatikai rendszer fejlesztését taglalta, és a cél utazás komfortosságának javítása volt.
A Rapidsil System Kft. szigetelésjavítási eljárásának kulcsszavai: energiaracionalizálás, fenntarthatóság, környezetbarát megoldás. Az általuk kifejlesztett szigetelőhab nagy előnye, hogy a régi szigetelőanyag kibontása nélkül is használható az építőiparban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum