2022. 08. 11. csütörtök

Zsuzsanna, Tiborc
1 EUR 398 HUF
1 GBP 470 HUF

A postások decemberben 65 ezer forint utalványt kapnak

 A postás munkavállalók – a premizált munkaköröket betöltő dolgozók kivételével – 2016 decemberében nettó 65 000 forint Posta Paletta Utalványt kapnak, ami a 2015. évi decemberi kifizetésnél 30 százalékkal több – közölte a Magyar Posta az MTI érdeklődésére pénteken.

A juttatást a posta munkavállalóinak túlnyomó többsége megkapja, karácsony előtt 40 ezer, a két ünnep között 25 ezer forint értékű utalványt vehetnek át.

A Magyar Posta emlékeztet arra, hogy a postai szakszervezetekkel történő megállapodás alapján, amennyiben a vállalat adott évi gazdálkodása lehetővé teszi, a munkavállalók jelentős része, év végén egyszeri juttatást kaphat.

A Postás Szakszervezet honlapján üdvözölte a menedzsment törekvését, hogy az elmúlt év eredményeire és a megnövekedett elvárásokra, valamint év végi hajrára való tekintettel a 2015. decemberinél jóval magasabb mértékű kifizetéssel köszöni meg munkájukat.

A Magyar Posta az MTI kérdésére cáfolta, hogy a szerződéses ügyfelei közül többen szerződést bontottak volna a céggel, ahogyan az több sajóorgánumban megjelent.

A Magyar Posta Zrt.-nél – hasonlóan az összes többi logisztikai szolgáltatóhoz – az év végi küldeményforgalom extra terhelést jelent, ugyanakkor határozottan cáfolják, hogy akár a csomaglogisztikában, akár a levélkézbesítésben zavar lenne – közölte a társaság.

Hozzátették, hogy a karácsonyi időszakban a szokásos csomagmennyiség akár kétszeresét is kezeli naponta a cég, 2016 novemberében, havi átlagban, 2015 novemberéhez képest csaknem 30 százalékkal több csomaggal foglalkozott. A posta a küldemények kézbesítésének háromnegyedét határidőn belül teljesíti, a fennmaradó egynegyednél előfordulhatnak csúszások, de ezeket is szinte maradéktalanul, három munkanapon belül eljuttatják a címzettekhez – hangsúlyozta a Magyar Posta Zrt.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek