2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

A jövő építőmesterei versengtek

Hiánypótló versenyben mérték össze tudásukat Kárpát-medencei építőipari középiskolák csapatai a hétvégén Fehérváron megrendezett Kreatív Építő Kezek építőipari szakmai versenyen.
A három diákból és egy tanárból álló csapatoknak tíz különböző helyzetet kellett megoldani. A rendhagyó szakmai verseny célja a lexikális tudás mérése helyett a versenyzők gondolkodásra sarkallása, kreativitásuk kibontakoztatása a műszaki feladat megoldásának kitalálásától, a tervezésen, szervezésen át a megvalósításig.

„Pont mint a valóságban. Pont erre van szükség az építőiparban! Pont az olyan fiatalokra, mint akik itt vannak. Ezért támogatja építő életpálya programka keretében a Mapei Kft. a versenyt” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: Bízik benne, hogy egyre több fiatal választja az építőipart, hiszen egyre versenyképesebb lehetőséget kínál az építőipar. Ma egy rugalmas, kreatív hozzáállású fiatal szakember előtt jó lehetőségek állnak. Biztos nem lesz gondja az elhelyezkedés terén és jó fizetésre számíthat.

A versenyt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari Tagozata közösen rendezte. Az eseményre tíz csapat érkezett az ország minden tájáról, valamint a határon túlról is. Az első helyet a salgótarjáni diákok csapat szerezte meg.

A játékos vetélkedő a szemléletformálás mellett arra is kiváló alkalom, hogy közvetlen kapcsolat épüljön ki az építőanyag-gyártókkal, forgalmazókkal, építési vállalkozásokkal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek