2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • 53. Közgazdász-vándorgyűlés: tíz év után ismét Miskolcon

53. Közgazdász-vándorgyűlés: tíz év után ismét Miskolcon

A fejlődés és a felzárkózás témakörére fókuszál a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 53. Közgazdász-vándorgyűlése, amelynek 2015. szeptember 3. és 5. között – tíz év után ismét – a Miskolci Egyetem ad otthont. Az MKT idén is megnyerte a hazai közgazdász társadalom legbefolyásosabb gazdaságpolitikusait, a pénzügyi és üzleti élet kulcsszereplőit, minisztereket, tudósokat, bankárokat, vállalatvezetőket a rendezvénynek.
A háromnapos konferencia nyitó és záró plenáris ülésén, valamint a 13 szekcióülésen kiváló előadó gondolatébresztő előadásai, esténként pedig kulturális programok várják a résztvevőket. A vándorgyűlés csaknem végleges programja megtalálható a http://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu honlapon. Ugyan¬¬¬¬itt megtalálhatók az elmúlt évek közgazdász-vándorgyűléseinek előadásai is, és itt elérhető az on-line regisztrációs rendszer is.
A konferencia a hagyományos témák – a nemzetgazdaság helyzete, az európai uniós források felhasználása, a bankrendszer aktuális kérdései, a monetáris politika és a költségvetési folyamatok vizsgálata – mellett foglalkozni kíván az Észak-magyarországi régió speciális helyzetével, például az újraiparosítással, a foglalkoztatás és a szociális szféra problémáival, a határ menti együttműködés lehetőségeivel, a közlekedés fejlesztésével, valamint idén először a turizmussal is. A rendezvény nyitó plenáris ülésén előadást tart Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója és Kovács Árpád, az MKT és a Költségvetési Tanács elnöke. A záró plenáris ülés előadói között pedig ott lesz Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Nagy Márton, az MNB  alelnöke, valamint Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, az Unicredit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, az MKT alelnöke is. A pénteki szekcióüléseken részt vesz, illetve előadást tart többek között Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási állam¬titkára, Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős állam¬¬titkára, Windisch László, az MNB alelnöke, Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója és Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének alelnöke is.
A Magyar Közgazdasági Társaság a magyar közgazdászok legrégebbi szakmai szervezete, közhasznú egyesület, 121 éves fennállásával az első hasonló szakmai-tudományos szervezetek közé tartozik Európában. Jelenleg mintegy öt és félezer tagja van. Az MKT mintegy tucatnyi szakosztályt működtet, és csaknem valamennyi megyében vannak helyi szervezetei: e szakosztályok és megyei szervezetek évente mintegy 80–100 előadást és szakmai tanácskozást szerveznek a közgazdaságtan és a pénzügyek legkülönbözőbb területeiről. Az MKT elnöke Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke, főtitkára pedig Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója. A társaság alelnökei: Balázs Péter volt külügyminiszter, az Európai Bizottság korábbi tagja, a CEU egyetemi tanára; Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, akadémiai doktor, volt jegybankelnök és ipari miniszter; Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója; Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, az UniCredit Bank Zrt. elnök-vezér¬igaz¬gatója valamint Török Ádám akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum