2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

300 millió forint képzésre a Megyei Kórházban

KÉPZÉSI PROGRAMOK TÁMOGATÁSA A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÖZPONTI KÓRHÁZ ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZBAN Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.10.3-17-2017-00006 azonosítószámú pályázata keretében 299,53 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segíti a projekt eredményes megvalósulását, amely során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szakdolgozói és szakorvosai számára képzési programok támogatása valósul meg.

A szakdolgozók és szakorvosok képzésével, továbbképzésével csökkenthetőek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó egyenlőtlenségek, csökken az egészségügyben a betöltetlen álláshelyek száma. A több képzett munkaerő által a többi munkaerő számára is javulnak az egészségügyben a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmények és feltételek, valamint a lakosság számára nyújtott ellátások minősége és hatékonysága.

A Kórház a projekt keretében az alábbi 2 célterületen valósít meg képzéseket:
1, A szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok egészségügyi szakirányú szakmai továbbképzése az intézményi szinten hiányszakmaként jelentkező szakmákra.
2, Szakdolgozói képzési programok az intézményi szinten hiányszakmaként jelentkező szakmákra.
A betöltetlen intézményi hiányszakmának minősülő szakdolgozói munkakörök száma 13.

Jelen projekt keretében 8 szakterületen történik 60 fő képzése:
3 fő aneszteziológiai szakasszisztens, 4 fő endoszkópos szakasszisztens, 11 fő felnőtt intenzív szakápoló, 2 fő gyermek intenzív szakápoló, 10 fő műtéti szakasszisztens, 7 fő onkológiai szakápoló, 18 fő pszichiátriai szakápoló és 5 fő sürgősségi szakápoló képzése valósul meg.

Továbbá 25 szakorvos 15 licenc képzésben való részvétele valósul meg a projekt során,
melynek eredményeképpen a szakorvosok új, korszerű, az orvostudomány és a technológiai környezet állandó fejlődése által megkövetelt szakmai eljárások alkalmazására lesznek jogosultak és képesek, mely a meglévő ellátások szolgáltatási minőségét javítja.

A projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.

dr. Pap Tibor
orvosigazgató
a főigazgató SZMSZ szerinti helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek