2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

2019-ben tovább emelkedik a DUNAFERR-nél a munkabér

2018 után, idén újra kétszámjegyű béremelés lesz a DUNAFERR vas- és acélkohászati vállalatcsoportnál. A szakszervezetekkel szerdán aláírt bérfejlesztési megállapodásnak megfelelően a dolgozók bére idén átlagosan 13 %-kal emelkedik.
A vállalat vezetése örömmel jelentette be, hogy az elmúlt években megvalósult termelési volumen növekedés komoly bérfejlesztésre adott lehetőséget 2019-ben is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Társaságcsoportunk nemcsak túlélte a kohászatot sújtó válságot, hanem az elmúlt években sorra elvégzett technológiai fejlesztésekkel, beruházásokkal növekedési pályára állt. Ebben döntő szerepe van a DUNAFERR Társaságcsoportnál dolgozó 5 ezer szakembernek, akik kitartottak a nehezebb időkben, és keményen dolgoztak bebizonyítva, hogy a magyar acélgyártásnak nemcsak dicső múltja, hanem bíztató jövője is van” – mondta el Evgeny Tankhilevich, az ISD DUNAFERR Zrt. cégvezetője. A béremelés kapcsán a cégvezető hozzátette, hogy a vállalat célja versenyképességének fenntartása a munkaerőpiacon, a társaságcsoport hosszú távú célkitűzéseinek megfelelően. „Az elmúlt két évben sikerült kihasználnunk a kedvező piaci elmozdulásokat, és nyereségessé tettük az acéltermelést a DUNAFERR-ben. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk az acélipar ciklikus jellegét, ami miatt az iparág nagyon érzékenyen reagál a regionális és a globális működési faktorok bármilyen megváltozására. Nem elégedhetünk meg az elért eredményekkel, stratégiai célunk a magas hozzáadott értékű termékek gyártásának növelése, a partnereinknek nyújtott szolgáltatások minőségének és színvonalának emelése”.

2019-ben a maximális termelési volumen rekordértékű, évi 2 millió tonnára történő felfuttatása mellett, a kombinát különböző minőségi kritériumok elérését tűzi ki célul, ami lehetővé teszi az új acélpiaci szegmensekre való belépést.

A 2019-es bérmegállapodás részletei

2019. január 01-i hatállyal átlagosan 13 %-kal emelkednek az alapbérek a Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó DUNAFERR-es társaságoknál. Az alapbérfejlesztés elemei az alábbiak:

·         Alanyi jogon minden munkavállaló 25.000 Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesül.

·         A fentieken túl további átlagosan 6,25 %-os differenciált bérfejlesztésre is sor kerül.

·         A béren felüli juttatások területén a munkáltató részben kompenzálja a személyi jövedelemadó változásból eredő, a munkavállalókat terhelő többlet adóterheket.

·         A béren felüli juttatások (önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, önkéntes egészségpénztári hozzájárulás, a megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi pulykapénz bevezetése, iskola kezdési támogatás biztosítása, törzsgárda jutalom folyósítása) az átlagos 13 %-os alapbérfejlesztés mértékével emelkednek.

Az ISD DUNAFERR Társaságcsoport a hazai ipar egyik legjelentősebb vállalata, és Dunaújváros régiójában a legnagyobb foglalkoztató. A Társaságcsoport munkavállalóinak száma meghaladja az ötezer főt, és alvállalkozói hálózatán keresztül több mint 12 ezer ember megélhetését biztosítja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ékszerek pult alól
Az értékesítésre vonatkozó szabályokat az internetes áruházakban, a közösségi oldalak piacterein is be kell tartani. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV…

További cikkek