Gazdaság
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 8. szerda

Dénes ünnepli névnapját.
Holnap Erhard napja lesz.
Főoldal Gazdaság
Gazdaság
Díjmentes karriertanácsadás és államilag támogatott digitális kurzusok várják az új szakmára és állásra vágyókat a Codecoolnál PDF Nyomtat Email
2020 április 07., kedd 15:13

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam, kamatmentes felnőttképzési diákhitellel segítve a tanulás ideje alatt a megélhetést. Magyarország vezető programozóiskolája, a Codecool üdvözli a kormány döntését és már kidolgozott karriertervezési és átképzési modellel várja a jelentkezőket, hogy a központi források kihasználásával néhány hónap alatt új, jövőbiztos karrierhez jussanak.

Bővebben...
 
Szijjártó Péter: a Wizz Air hat gépe négymillió maszkot hoz Budapestre PDF Nyomtat Email
2020 április 03., péntek 13:09

A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében.

Bővebben...
 
Rendhagyó ünnepi termékteszt: biztonságosak a húsvéti sonkák PDF Nyomtat Email
2020 április 03., péntek 10:43

A Szupermenta legújabb terméktesztjén a húsvét egyik sláger termékét, a sonkákat vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Bővebben...
 
Online tréningekkel segíti a HEPA a KKV-k exporttevékenységét PDF Nyomtat Email
2020 április 03., péntek 08:41

A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) elindította az „Exportakadémia lépésről lépésre” című online képzését, amely gyakorlatorientált tudásanyagokkal segíti a magyar KKV-k külpiaci pozícióinak megőrzését, export tevékenységük kockázatainak csökkentését a válsághelyzetben.  Az online képzési felület térítésmentes kurzusokat biztosít export, külpiaci tevékenység, valamint menedzsment ismeretek és személyes képességfejlesztési, hatékonyságnövelési témákban.

Bővebben...
 
Hasznos tanácsok a tervezethez PDF Nyomtat Email
2020 április 01., szerda 10:27

Az szja-bevallási tervezet már két hete elérhető a webes felületen. A tervezetet érdemes átnézni, összehasonlítani a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – a május 20-ai határidő lejártát követően automatikusan bevallássá válik.

Bővebben...
 
A GVH kifogásolható gyakorlatokat talált a vírusellenes termékek internetes árusításánál PDF Nyomtat Email
2020 március 31., kedd 20:34

A koronavírus-járványra tekintettel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) átvizsgálta a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat és több kifogásolható gyakorlatot is talál; a cégektől a hivatal azt kérte, hogy ezeket a jövőben kerüljék, valamint, hogy fokozottan figyeljenek a fogyasztók tisztességes tájékoztatására - közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.

Bővebben...
 
Befektetési célú életbiztosítások esetében is áthidalhatók a pénzügyi nehézségek PDF Nyomtat Email
2020 március 30., hétfő 10:22

A befektetési célú, vagy éppen előtakarékossági célokkal kombinált életbiztosítások jelentős részénél van lehetőség átmeneti fizetési könnyítésre – hívja fel a figyelmet az Aegon Magyarország. A biztosító azt tanácsolja az átmeneti pénzügyi zavarba került ügyfeleinek, hogy hirtelen döntések helyett konzultáljanak a biztosító ügyfélszolgálatával, vagy a pénzügyi tanácsadójukkal. A fizetési nehézségek vagy a pénz- és tőkepiacok rendkívüli mozgásai miatt, a nem kellően megfontolt döntések okozta veszteség az esetek nagy részében elkerülhető.

Bővebben...
 
A Wizz Air öt géppel hozott újabb egészségügyi szállítmányokat Sanghajból és Pekingből PDF Nyomtat Email
2020 március 29., vasárnap 12:10

A hétvégén öt újabb Wizz Air-repülőgép hozta Budapestre a magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket Kínából. Az öt járaton a légitársaság összesen 18 pilótája teljesített szolgálatot.

Bővebben...
 
Orvos és ápoló – stílusos új szemüvegben nézhet szembe a koronavírussal! PDF Nyomtat Email
2020 március 27., péntek 20:26

Egészségügyi dolgozóknak ajánlja fel eddigi teljes idei szemüvegkeret termelését a Tipton Global Kft., kezdeményezésük mellé álltak a lencsék forgalmazói is. Egy szemvizsgálattal kiegészítve hamar, új és kiváló minőségű szemüveghez juthatnak a frontvonal hősei, teljesen ingyen.

Bővebben...
 
Gyakorlati tudnivalók a kijárási korlátozás kapcsán munkavállalóknak PDF Nyomtat Email
2020 március 27., péntek 17:20

A kormány kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére március 28. és április 12. között. A Prohuman, Magyarország piacvezető HR szolgáltató és munkaerő-kölcsönző vállalata összegyűjtötte a munkavállalókat érintő legfontosabb tudnivalókat.

Bővebben...
 
Egyszerűsítés a telefonos ügyintézésben PDF Nyomtat Email
2020 március 27., péntek 11:48

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyszerűsítette az egyedi azonosítószámok igénylését, amire az egyedi adóügyek telefonos intézéséhez van szükség az Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerben (ÜCC). Az ügyfélazonosító szám legegyszerűbben az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) igényelhető a TEL nyomtatványon.

Bővebben...
 
Szijjártó Péter: a válság idején is biztosítani kell az áruk akadálytalan forgalmát PDF Nyomtat Email
2020 március 26., csütörtök 14:55

Az új típusú koronavírus-járvány okozta válság idején is biztosítani kell az áruk és a hazatérni kívánó polgárok akadálytalan mozgását az Európai Unión belül - figyelmeztetett Szijjártó Péter csütörtökön Szófiában, miután a bolgár külügyminiszterrel egyeztetett.

Bővebben...
 
Mindenkinek támpont a tervezet PDF Nyomtat Email
2020 március 26., csütörtök 10:41

Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Május 20-áig mindannyiuknak ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a 19SZJA nyomtatványt.

Bővebben...
 
Online Számla: nem kötelező az átállás PDF Nyomtat Email
2020 március 25., szerda 09:50

A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, 2020. április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, tehát a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a NAV.

Bővebben...
 
Drámai visszaesés a használt autók piacán PDF Nyomtat Email
2020 március 23., hétfő 14:45

A koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet első napjaiban még nem, de a március 15-ét követő munkanapokon már érezhetően beesett a használt autók kereslete

A 20. születésnapját tavaly decemberben ünneplő, hirdetésszám és látogatottság kapcsán is piacvezető portál statisztikája szerint komoly keresletcsökkenésre kell felkészülniük az eladóknak. A keresések száma több mint 40 százalékot esett az elmúlt héten.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások