2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc Hozzávalók:

1,2 kg burgonya
fél kg szilva
35 dkg rétesliszt + a nyújtáshoz,
egy kanál zsír
1 mokkáskanál őrölt fahéj
15 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg cukor
5dkg margarin

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Sós vizet forralunk. A burgonyához keverjük a lisztet, a zsírt, egy csipet sót, és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk.
Minden négyzet közepére 1 szem szilvát teszünk, és megszórjuk egy csipet fahéjjal. A tésztacsúcsokat felhajtjuk, és két tenyerünk közt gombóccá sodorjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa.
Óvatosan a forrásban levő vízbe tesszük a gombócok felét, megvárjuk, amíg a víz felszínére felemelkednek, és további 3-5 percig főzzük.
Közben a margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat kiemeljük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a zsemlemorzsában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sonkás-sajtos rakott tészta
Hozzávalók: 20 dkg sonka 20 dkg trappista sajt 4 tojás 2 doboz tejföl 1 csomag makaróni olaj só A tésztát főzzük ki, és tegyük bele eg…
Vajas tekercs
Hozzávalók: 5 dkg élesztő 2 dl tej pici cukor 1 kg liszt 4 db tojás   pici só kb. 25 dkg cukor 3-4 tea vaj 4-5 vanília cukor  …

További cikkek