2022. 10. 3. hétfő

Helga
1 EUR 425 HUF
1 GBP 488 HUF
Zöldborsó leves

Zöldborsó leves

Zöldborsó levesHozzávalók:

Fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv),

2-3 db sárgarépa, vagy fagyasztott zöldség,

olaj

nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só.

piros paprika, só, bors,fokhagyma,

 

Elkészítés:

A zöldborsót és a zöldségeket az olajon fedő alatt puhára párolom. Só, bors, paprika hozzáadása után felengedem vízzel. Amíg felfő, addig elkészítem a nokedlit.

A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek,és beleszaggatom a levesbe és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Babgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhahús 30 dkg szárazbab, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, répa, zeller, petrezsely…
Meggyleves hidegen
A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az el…
Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…

További cikkek