2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Zöldborsó leves

Zöldborsó leves

Zöldborsó levesHozzávalók:

Fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv),

2-3 db sárgarépa, vagy fagyasztott zöldség,

olaj

nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só.

piros paprika, só, bors,fokhagyma,

 

Elkészítés:

A zöldborsót és a zöldségeket az olajon fedő alatt puhára párolom. Só, bors, paprika hozzáadása után felengedem vízzel. Amíg felfő, addig elkészítem a nokedlit.

A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek,és beleszaggatom a levesbe és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek