2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
Zöldborsó leves

Zöldborsó leves

Zöldborsó levesHozzávalók:

Fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv),

2-3 db sárgarépa, vagy fagyasztott zöldség,

olaj

nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só.

piros paprika, só, bors,fokhagyma,

 

Elkészítés:

A zöldborsót és a zöldségeket az olajon fedő alatt puhára párolom. Só, bors, paprika hozzáadása után felengedem vízzel. Amíg felfő, addig elkészítem a nokedlit.

A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek,és beleszaggatom a levesbe és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tárkonyos raguleves
Hozzávalók: - ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva - sárgarépa 4 db - fehérrépa 2 db - zöldborsó 20 dkg - gomba 15 dkg - hagy…
Brokkoli krémleves
hozzávalók: 1 fej brokkoli 1 db krumpli 2 dl tejszín 1 kanál liszt 1 csipet szerecsen dió Elkészítés: Megtisztítom és apróra darabo…
Babgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhahús 30 dkg szárazbab, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, répa, zeller, petrezsely…

További cikkek