2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 431 HUF
Zöldborsó leves

Zöldborsó leves

Zöldborsó levesHozzávalók:

Fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv),

2-3 db sárgarépa, vagy fagyasztott zöldség,

olaj

nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só.

piros paprika, só, bors,fokhagyma,

 

Elkészítés:

A zöldborsót és a zöldségeket az olajon fedő alatt puhára párolom. Só, bors, paprika hozzáadása után felengedem vízzel. Amíg felfő, addig elkészítem a nokedlit.

A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek,és beleszaggatom a levesbe és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …
Tojás leves
Hozzávalók: 1.5 liter víz 2 ek. lisz 2 ek. olaj 1 tk. csemege pirospaprika 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5-6 tk. őrölt fűszerkömény 8 tojás…
Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum