2021. 11. 30. kedd

András, Andor
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Levesek
  • »
  • Őszibarack leves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Őszibarack leves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

 

  • 1 db őszibarack konzerv
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 4 dl víz
  • 2-3 evőkanál liszt
  • citromlé
  • fahéj
  • 6-7 db szegfűszeg

Az őszibarack konzervet a levével együtt egy lábasba öntjük. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, szegfűszeget és a fahéjat. Közepes lángon forrásig főzzük, ez kb. 15 perc. A joghurtot a liszttel simára keverjük. Amikor a leves felforrt néhány evőkanál lét adunk a lisztes joghurthoz, elkeverjük, és besűrítjük vele a levest. Hozzáadunk ízlést szerint egy kevés citromlét, és már csak az első rottyanásig főzzük. Az őszibarackot a leves besűrítése után szoktam kisebb darabokra felvágni, így nem fő szét. Hidegen tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Jókai bableves
Hozzávalók: 50 dkg tarkabab, 50 dkg füstölt csülök vagy oldalas, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, 20 dkg füstölt kolbász, 2…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…
Hozzávalók:   500 g friss zöldspárga   kis csokor friss kapor   2 gerezd fokhagyma   2,5 dl natúrjoghurt …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum