2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Levesek
  • »
  • Őszibarack leves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Őszibarack leves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

 

  • 1 db őszibarack konzerv
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 4 dl víz
  • 2-3 evőkanál liszt
  • citromlé
  • fahéj
  • 6-7 db szegfűszeg

Az őszibarack konzervet a levével együtt egy lábasba öntjük. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, szegfűszeget és a fahéjat. Közepes lángon forrásig főzzük, ez kb. 15 perc. A joghurtot a liszttel simára keverjük. Amikor a leves felforrt néhány evőkanál lét adunk a lisztes joghurthoz, elkeverjük, és besűrítjük vele a levest. Hozzáadunk ízlést szerint egy kevés citromlét, és már csak az első rottyanásig főzzük. Az őszibarackot a leves besűrítése után szoktam kisebb darabokra felvágni, így nem fő szét. Hidegen tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…