2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Nyári húsgombócleves

Hozzávalók:

vegyes zöldség: 3db sárgarépa, 3db petrezselyemgyökér, 1dbközepes zeller, 5-10 dkg zöldborsó, 5-10dkg szemes kukorica, 1 közepes burgonya

só,

őrölt bors,

1 kis fej vöröshagyma,

a húsgombócokhoz:

50 dkg darált sertés comb vagy lapocka

15dkg rizs

 

1db tyúktojás

1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél (szárított is lehet)

csipetnyi bors,

1 mokkáskanál pirospaprika

1 mokkáskanál só

az utóízesítéshez:

citromlé,

2 evőkanál étolaj

csipetnyi tárkony,

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket karikára a burgonyát kockákra

vágom, majd a borsóval, kukoricával együtt egy lábasban étolajon megpárolom.

Sózom, borsozom. (Ne nagyon fűszerezzük, mert a gombóc is fűszeres.)

Amikor a zöldségek megpárolódtak (kb. 10 perc), felöntöm 1,5 liter vízzel megvárom, amíg felforr. Közben a darált húst, a tojást, a petrezselyemlevelet és a fűszereket összegyúrom.

A forrásban lévő leves alapba a húsmasszából gombócokat formálok majd a levesbe helyezem. Kis lángon kb. 40 perc alatt készre főzöm a gombóclevest.

Ízlés szerint utóízesítem tárkonnyal, citromlével.

 

Jó étvágyat kívánok!

Taksár ferenc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek