2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

Bográcsgulyás Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár,
6 burgonya,
1 paradicsom,
1 erős paprika,
2 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma,
zsiradék
pirospaprika,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,

Elkészítés:

A húst közepes nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát, vöröshagymát finomra aprítjuk. A bográcsban felhevítjük a zsiradékot, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és állandó kevergetés mellett addig pirítjuk benne, amíg ki nem fehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és máris felöntjük egy kis vízzel, nehogy a paprika megégjen, és keserű legyen tőle az étel. Beletesszük a köményt, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a megmosott és megtisztított, cikkekre vágott paradicsomot, és erőspaprikát. Öntünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön készre forraljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek