2022. 06. 25. szombat

Vilmos
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

Bográcsgulyás Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár,
6 burgonya,
1 paradicsom,
1 erős paprika,
2 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma,
zsiradék
pirospaprika,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,

Elkészítés:

A húst közepes nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát, vöröshagymát finomra aprítjuk. A bográcsban felhevítjük a zsiradékot, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és állandó kevergetés mellett addig pirítjuk benne, amíg ki nem fehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és máris felöntjük egy kis vízzel, nehogy a paprika megégjen, és keserű legyen tőle az étel. Beletesszük a köményt, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a megmosott és megtisztított, cikkekre vágott paradicsomot, és erőspaprikát. Öntünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön készre forraljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Paradicsomleves
Hozzávalók: 1/2 liter paradicsom sűrítmény, 1 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 púpos teáskanál étkezési keményítő, só, bors, 1 lapos evő…
Tárkonyos raguleves
Hozzávalók: - ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva - sárgarépa 4 db - fehérrépa 2 db - zöldborsó 20 dkg - gomba 15 dkg - hagy…
Frankfurti leves
Hozzávalók: 40 dkg kelkáposzta 20 dkg virsli 3 evőkanál olaj 2 evőkanál étkezési keményítő 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma maj…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum