2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztro
  • »
  • Levendula és tojásfehérje? Együnk valami igazán különlegeset és egészségeset!

Levendula és tojásfehérje? Együnk valami igazán különlegeset és egészségeset!

Már érezni a levendulaszezon friss illatát. A romantika, a könnyed séták és a nyár harmonikus illata ez, amely időtlen idők óta körülöttünk lebeg a nyár levegőjében, és hisszük, hogy mindig ott is marad. Azonban a levendula az időtlen „trendiség” jelképe is lehetne, hiszen a leginnovatívabb és legfittebb modern élelmiszer újdonságokat is fel tudja dobni. A legfehérjedúsabb, szénhidrátmentes, zsírmentes ToTu termékekből is igazi gasztro-különlegességeket lehet készíteni a levendula segítségével.

 

– Nagyon finom, egészséges, a leginkább terjedő táplálkozási trendeknek (paleo, keto) megfelelő ételkülönlegességgel várhatja vendégeit, aki Szabó Anita provence-i fűszerkeverékes sajthelyettesítőjét készíti el ToTu-termékek és levendula segítségével. Főleg így nyár közeledtével, amikor senki sem szeretne plusz kilókat felszedni, ugyanakkor mindenki vágyik valami igazán különleges és szezonális finomság falatozására, különösen népszerűek a hasonló gasztro-bravúrok – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

 

Hozzávalók:

a fűszerezéshez:

friss rozmaring

friss bazsalikom

friss majoránna

friss oregánó

friss menta

friss kakukkfű

10-15 friss levendulavirág

 

a sajthoz:

20 dkg ToTu Rögös

20 dkg ToTu krém

1 teáskanál só

2 teáskanál citromlé

15 dkg kókuszolaj

2-3 evőkanál a fent felsorolt finomra vágott friss fűszernövényekből

késhegynyi ánizsmag

késhegynyi őrölt fekete bors

késhegynyi koriandermag

késhegynyi őrölt babérlevél

20 dkg főtt vagy sült lila édeskrumpli vagy lila répa

2 dl forró víz

2 dkg por zselatin vagy 12 lap

 

A friss fűszernövényekből nagyjából egyforma mennyiségeket finomra vágunk. A többi fűszert mozsárban összetörjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a friss fűszerkeverék kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a friss fűszerkeveréket. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…

További cikkek