2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 394 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztrománia
  • »
  • Tarolt a tarja! – Hazai ízek, hazai asztalokon 2018. szakiskolai szakácsverseny

Tarolt a tarja! – Hazai ízek, hazai asztalokon 2018. szakiskolai szakácsverseny

Lelkes szakácsnövendékek mérték össze erejüket az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett, idei „Hazai ízek, hazai asztalokon 2018” elnevezésű szakiskolai szakácsverseny elődöntőjében, március 3-4. között.

A fiatal szakácstanulók ízletes, minőségi hazai sertéshúsból készült fogásokkal, kreatív elkészítési módszerekkel és tálalással nyűgözték le a zsűritagokat. A 16 induló csapat közül két budapesti, egy győri és egy zalaegerszegi csapat jutott be a március 28-ai döntőbe.

A négy döntős közül a BVHSZC-Giorgio Perlasca Szakgimnázium és Szakközépiskolájának csapata berceli káposztával töltött, konfitált tarjatekercset készítet, kifliburgonya érmékkel, pirított barna csiperkegombával és almával, selymes sörmártással. A 78. OMÉK azonos szellemiségű szakácsversenyének győztese, a BVHSZC Dobos C. József Szakképző Iskola csapata kolozsvári káposztával küzdötte be magát a legjobb négy közé.

A Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két tanítási nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája gombával töltött sertés tarja szeleteket készített baconnal, sörrel párolt savanyú káposztával, pirított kifliburgonyával és sült almával. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának versenyzői pedig sertéstarját sütöttek, párolt almás savanyú káposztával, gombás rakott burgonyával, búzasörös pecsenyelével.

A versenyen nappali tagozatos, szakképzési centrumokban, iskola rendszerű képzésben résztvevő tanulók indulhattak, csapatonként két fő szakácstanuló és egy felkészítő szakoktatóval.  A recept az idei versenyen sem változott: kiemelt hazai alapanyagokból kellett olyan ételt készíteni, ami az éttermek kínálatában is megállná a helyét, ugyanakkor a közétkeztetésben, vagy akár az otthoni háztartásokban is könnyen elkészíthető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek