2021. 08. 5. csütörtök

Krisztina
1 EUR 354 HUF
1 GBP 416 HUF
Szarvasgomba fesztivál Szilvásváradon

Szarvasgomba fesztivál Szilvásváradon

Szarvasgomba fesztivál SzilvásváradonA szarvasgomba a föld alatt nő, régebben sertésekkel keresték, manapság inkább idomított kutyákat használnak. Egy kiló gomba ára típustól függően 2 000-5 000 Euro.
A szarvasgomba vadászat romantikus foglalatosság, kicsit a kincskereséshez hasonlít. Június közepétől februárig tart a szarvasgomba szezonja, ezt ünneplik sok helyen Európában fesztivállal. Az olaszországi Albába például a világ leghíresebb chefjei érkeznek ilyenkor a rendezvényre, hogy bemutassák a legkülönfélébb kreációikat. A szarvasgomba kilója itt egyébként kb. 1600 fontnál kezdődik. De rendeznek fesztivál az isztriai Livadén, Soltvadkerten, Hőgyészen, és Heves megyében is. Ide látogatott az Rmagazin csapata is.


  Szilvásváradon  az idei szarvasgomba fesztiválon,  egy kilo 40 000 forintba került. / Igaz az őszi Tinórunak is 3000 forint volt kilója./Ez az „aranyárban” kapható különlegesség megtalálható több helyen a Bükkben is, úgyhogy érdemes kutatni utána.

A rendezvényen az ínyencek megkóstolhatták egyéb étkek mellett a szarvasgombával készült kecskesajtokat is, de a természet gyümölcseiből készült szomolyai lekvárokat is. Nekem a narancsos-sütőtök ízlett a leginkább.

 Álljon itt kedvcsinálónak egy fenséges, de mégis gyomor – kímélő recept:

Meleg camembert sajt szarvasgombával, salátával
Hozzávalók 4 személyre:
1 karika camembert sajt, 1 doboz madársaláta vagy más zöldsaláta) 20 g szarvasgomba hajszálvékony csíkokra vágva, olívaolaj, francia vinaigrette salátaöntet
A camembert félbe vágva, fadobozában sütőbe tesszük (maximális hőmérsékleten)
5-10 percre. A megolvadt sajtra olíva olajat öntünk, illetve meghintjük a szarvasgombával. A salátát az öntettel összekeverjük és a sajttal egy időben tálaljuk.

 

                                                                                                                OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum