2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Szakács Tankonyha nyílt a City Hotel Miskolc alatt

A DRÓT Bisztró a Miskolci Szakképzési Centrum szakmai közreműködésével, létrehozta az Észak-Magyarországi Régió első szakács tankonyháját.

A City Hotel Miskolc**** egykori reggelizőjének átalakításával mostantól egyszerre 4 főzőhelyen sajátíthatják el a tanulók a szakácsképzés alapjait. A 9. évfolyam felkészítése a szintvizsgára, valamint a 10-11. évfolyam külső gyakorlati helyszínként segítheti az új tankonyha a diákok szakmai fejlődését. A beruházás értéke elérte az 5 millió forintot.  
Dr. Barkóczi István a City Hotel Miskolc**** tulajdonosa köszöntőjében azt mondta, a DRÓT Bisztrón keresztül saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy jól képzett fiatal szakácsokból, hiány van a városban. Ezért is finanszíroztuk meg ennek a tankonyhának a létrehozását. Hiszünk abban is, hogy a nagy létszámú képzési forma mellett, az itteni 4-8 fő tanulóval működő oktatás – séfünk Komáromi József segítségével – is hatékonyan segítheti a szakmai fejlődést.  Nem titkolt célunk, hogy a tankonyhánk képzésében résztvevő diákok közül a legtehetségesebbeknek, a tanulmányaik befejezését követően, munkalehetőséget kínáljunk a DRÓT Bisztróban vagy a cégcsoporthoz tartozó Népkerti Vigadóban.
Az eseményen köszöntőt mondott Dudás Tiborné a BOKIK titkára, illetve az átadáson jelen volt, Tátrai István József a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója, Alvári Ferenc a Miskolci Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, valamint Szabóné Trum Tünde az MSZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskolája és Szakiskolája tagintézmény vezetője.
A DRÓT Szakács Tankonyhát rendhagyó módon egy csirkepörkölt megfőzésével avatták fel a képzésben résztvevő diákok.

Fotónkon  Dr.Barkóczi István tulajdonos, Szabóné Trum Tünde tagintézmény vezető, és a diákok az első csirkepörkölttel / Orosz László/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek