2022. 12. 6. kedd

Miklós
1 EUR 412 HUF
1 GBP 479 HUF

Lecsófesztivál Perecesen

Addig, addig Folyt a vita az “Agorán”, hogy a lecsó hungarikum, avagy sem, hogy három lelkes levelezőtársunk kitalálta és megszervezte az I. Lecsófesztivált, ahová 18 csapat nevezett be, köztük a Miskolctapolcáért Egyesület, az Észak-Magyarország, a miskolci önkormányzat munkatársai, civil szervezetek, az AVE Miskolc Kft. valamint a Magyar Közút Kht. dolgozói. De voltak, akik “jó szomszédként”, baráti társaságként indultak a versenyen. Kovács István, Kanygogh Miklós és Mészáros János Tibor fát, sátrat, kiállítókat, is szerzett és megszervezték, hogy a 100 éves Perecesi Bányász Fúvószenekar köszöntse a gasztronómiai találkozó résztvevőit.

Vasárnap délelőtt kezdődött a lecsó készítése a perecesi Vilma forrásnál. Mindenki igyekezett valamilyen különlegességgel előrukkolni lecsó témában: volt tökös, kapros, tejfölös, tojásos, vadhúsos is. A zsűrit Szántó Rita újságíró és Dobos Tímea sajtószóvivő, valamint Novák József étteremtulajdonos  alkotta, s a nyertes csapat a Miskolci Városgazda Kft. kertészeti csapata lett. A szemeteszsákokat és a díjakat az AVE ajánlotta fel, és Molnár Attila igazgató adta át.

 

OBE

 

 

További képek a galériában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

#vadateszem kampány
Manapság attól hangos a média és mindenki attól fél, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, hogyan lesz vendég, milyen folyamatok követke…

További cikkek