2021. 07. 26. hétfő

Anna, Anikó
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF
Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon

Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon

Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon Kitűnő hangulatúra sikeredett a II.Tardi Hurkafesztivál, – amelyet a Tardi Önkormányzat

Csetneki László, MNGSZ Észak-Bükki régió elnöke szervezett – amelyhez a csodálatos napsütéses időjárás, a lelkes versenyzők és a több ezres érdeklődő közönség is hozzájárult. Versenyzett húsz csapat Tápióbicskétől, Egeren és Emődön át, Poroszlón és Harsányon keresztül Békéscsabáig.

Volt itt fehér hurka, májas hurka, véres hurka, fittness hurka, tökös hurka /nekem ez utóbbi nagyon ízlett/… Elmértek mintegy 350 kiló hurkát a vendégeknek, megkóstolhattak 14 fajta forralt bort, és  sokféle ízletes savanyúságot. Bizony a zsűrinek nem volt könnyű dolga, még ha oly szakavatott világhírű mesterszakácsokból állt is, mert az ízek olyan arzenáljával lepték meg őket a versenyzők, s annyira kreatívak voltak, hogy bizony nehezen döntötték el, kit illet a „Tardi Hurkamester” cím.

S, hogy mi volt a mérvadó a döntésben?  A forralt bornál főként az, hogy mivel tudják, merik úgy fűszerezni hogy még inkább domináljon a bukéja. A savanyúságnál az volt a fontos, hogy az ízek, színek milyen harmóniában keverednek egymással, hogyan simul egymáshoz a káposzta, paprika, uborka zamata. S a hurkánál, elsősorban az, hogy mennyire őrzi a hagyományt a fenséges disznóság ízvilága.

                                                                                                            obe-ol
Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon
Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon
Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon
Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon
 

 
A csörögi „Tökös hurka” receptje

Végy egy jól megtermett sütőtököt,

Vájd ki a belsejét, de úgy, hogy ujjnyi húsa benn maradjon,

Keverj össze jól megfűszerezett hurka és kolbász húst,

Töltsd a tökbe a tölteléket,

Tedd a sütőbe, s süsd szép pirosra, s meglátod az édes, s fűszeres íz, úgy simul egymáshoz, mint az ifjú asszony az édes urához…!
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…