2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • XXL pasifogó szelet (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

XXL pasifogó szelet (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Gombás, sonkás rostélyos, rántott sajton

vegyes körettel, párolt zöldséggel

A gombás, sonkás rostélyos hozzávalói:

80 dkg marha hátszín kicsontozva, szeletelve

10 dkg liszt ,

10 dkg mangalica zsír (vagy 1dl étolaj)

10 dkg vöröshagyma

2 dl száraz fehérbor

 

20 dkg erdőszéli csiperke gomba

10dkg főtt füstölt házisonka szelet

1 szál zöldpetrezselyem,

só, törött fehér bors,

Pácoláshoz:

2 dl olaj

frissen őrölt fehér bors,

2 gerezd fokhagyma,

mustármag (ízlés szerint, elhagyható)

 

Rántott sajt hozzávalók:

30dkg félkemény sajt (Trappista, Edami, Hajdú, Bio érlelt félkemény sajt Virágoskút)

2db tojás

liszt

zsemlemorzsa

étolaj a sütéshez.

 

A Gombás, sonkás rostélyos elkészítése:

A marha hátszínből levágott rostélyos szeleteket előző nap étolajban elkevert mustármaggal és fokhagymával, törött fehérborssal készült pácban pácoljuk.

A páclét egy nagyobb méretű nylon zacskóba öntjük majd a hússzeleteket egyesével beletesszük. A zacskó száját összekötjük és a zacskót mozgatva a páclében a húst mozgatjuk. (nem rázzuk!) amikor már minden hússzeletünket befedte a pác egy nagyobb tálban egy éjszakára hűvös helyre kb 5C0 helyezzük

Készítés előtt a rostélyos szeleteket lecsepegtetjük a páctól majd szép szeleteket fólia alatt vágódeszkán kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban elősütjük.

Ezután az elősütött szeleteket egy nagyobb  lábasba rakjuk.

A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés fehérborral elkevert vízzel felengedjük, sóval, törött borssal ízesítjük, felforraljuk, majd a húsra öntjük.

Fedővel letakarva, takaréklángon pároljuk.

Közben a sonkaszeleteket felkockázzuk.

A megtisztított és jól megmosott gombát vékonyan felszeleteljük.

A sonkakockákat és a felszeletelt gombát a már majdnem puha rostélyosokra szórjuk. Fedő alatt tovább pároljuk, addig, ameddig a hús a gomba a sonka megpuhulnak.

Tálalásig melegen tartjuk.

A rántott sajtok elkészítése:

A sajtot 8 mm vastag szeletekre vágjuk.

Lisztben forgatjuk, megnyomkodjuk, majd sózott, enyhén felvert tojásban megforgatjuk, végül zsemlemorzsában is megforgatjuk.

A bepanírozott szeleteket újra tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

(Duplán panírozzuk)

A panírozás után a sajtot a hűtőbe tesszük egy 30percre, így a sajt lehűl, és sütés közben nem folyik ki.

Sütéskor forró étolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. (Nem szúrjuk meg a villával, mert a sajt kifolyik!)

Papírszalvétára szedve leitatjuk a fölösleges zsiradékot.

 

Tálaláskor a rántott sajtszeletekre helyezzük a gombás, sonkás rostélyost, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Vegyes körettel, párolt zöldséggel

kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…