2022. 01. 27. csütörtök

Angelika
1 EUR 360 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

 

Hozzávalók 10 főre:

 

2 kg süldő vaddisznólapocka (színhús) vagy comb,

 

20 dkg füstölt mangalicaszalonna,

 

50 dkg makói vöröshagyma,

 

5 dkg édes nemes szegedi fűszerpaprika,

 

2 dkg borókabogyó,

 

2db babérlevél

5 dkg paradicsompüré,

15 dkg zöldpaprika,

20 dkg zsír,

6 dl vörösbor (Bikavér vagy Kadarka),

4 gerezd fokhagyma,

só, bors, majoránna,

1db király vargánya apróra vágva

(*1 evőkanál mustár 1 evőkanál tejföllel- aki szereti)

Előkészítés:

A bográcsot a parázs felé helyezzük.

A füstölt mangalica szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a bográcsban,

majd a pörcöt leszűrjük.

A friss vagy előző nap kiolvasztott, bepácolt vaddisznóhúst 3-4 dkg-os kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott makói vöröshagymát aranysárgára pirítunk. Rátesszük a süldőhúst, sózzuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

Nem kavarjuk, csak rázogatjuk, átdobjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.

A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük, és tovább pároljuk.

A borókabogyót és a babérlevelet kevés borban felfőzzük, és a levét a húsra szűrjük.

A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével elkeverjük majd együtt a pirított húsra öntjük.

Ha már majdnem kész (2 -3 óra lassú tűzön) a frissen szedett királyvargánya gombát is az ételbe pároljuk. Az ételt készre főzzük.

Megjegyzés:(jómagam még egy evőkanál mustárt egy kanál tejföllel elkeverek és végül a pörkölthöz keverek).

A kész pörköltet a kisütött füstölt szalonna pörccel

meghintjük és főtt burgonyával vagy dödöllével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kolbásszal töltött karaj
Hozzávalók: • 1 karaj (tetszés szerinti nagyságban) • 1 parasztkolbász • só • bors • olaj (a locsoláshoz) • víz (a locsoláshoz) …
Csirkemellel rakott brokkoli
Hozzávalók: 1 közepes méretű brokkoli 2 egész csirkemell só, bors, vega-mix 2 kis doboz tejföl 15-20 dkg reszelt sajt Elkészítése:  A br…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum