2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Tarpai őznyársak (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Tarpai őznyársak (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

4 vastagabb pácolt őzhús szelet  (comb)

12 db aszalt szilva

1 dl tejszín

2 dl édes bor

1 evőkanál étkezési keményítő

 

bors

paprika

bazsalikom

olaj

 

pácléhez

1,5 l víz

1 dl ecet

1 kis fej vöröshagyma

2 mogyoróhagyma

2 babérlevél

csipet kakukkfű

1 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1/2 fej zeller

pár db fenyőmag, összezúzva

6-7 db egész bors

szegfűszeg

citromhéj

 

Elkészítési javaslat:

A sütés előtti napon a húst bepácoljuk (ld. alább), a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.

A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszaltszilvát teszünk,a nyílásokat összetűzzük.

A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt.

Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át, parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.

 

Páclé készítése:

A hozzávalókat összefőzzük és kihűlés után külön porcelán bevonatú edénybe leszűrve öntjük a húsra.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj 3 fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 teáskanál majoránna bors knédli Az ola…
Hozzávalók a sajttal sült brokkolihoz: 50 dekányi brokkoli 3 tojás 15 dkg füstölt sajt a besamel mártáshoz: 5 dkg vaj 5 dkg liszt 3 dl tej 1…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum