2022. 11. 29. kedd

Taksony
1 EUR 409 HUF
1 GBP 472 HUF

Szójafasírt (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók 16 db fasírthoz:

 

  • 5 dl víz
  • 200 g szójagranulátum
  • 4 db tojás
  • kb. 5 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj a kisütéshez
  • 1 db zsemle
  • szárított petrezselyem
  • pirospaprika
  • őrölt fehérbors

A zsemlét a sós, paprikás, borsos vízbe beáztatjuk. A fűszerezésnél figyeljünk arra, hogy a szója több fűszert igényel. Mikor a zsemle megdagadt szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a szójagranulátumot, a tojásokat, és a zsemlemorzsát. Összedolgozzuk, és belekeverjük a petrezselymet is. Állni hagyjuk a hűtőben 1 órát, hogy a szója magába tudja szívni a fűszereket és a nedvességet. A masszából fasírtokat formálunk, és forró olajban kisütjük és kész is a Szójafasírt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Vadas hús zsemlegombóccal
Hozzávalók: vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller) 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kg sertéshús vagy marhahús 4+2 evőkan…
Pásztor pite
Hozzávalók: 4 lilahagyma 4 sárgarépa 50 dkg darált hús 50 g vaj 2-3 babérlevél kakukkfű őrölt bors só 1-2 ek paradicsom…

További cikkek

Tömény árverés a NAV-nál
Az igazán bátrak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) vesznek alkoholt, például Merész barackot, Bükki vegyesgyümölcsöt, Avasi Keserűt, esetleg Hat k…