2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Szójafasírt (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók 16 db fasírthoz:

 

  • 5 dl víz
  • 200 g szójagranulátum
  • 4 db tojás
  • kb. 5 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj a kisütéshez
  • 1 db zsemle
  • szárított petrezselyem
  • pirospaprika
  • őrölt fehérbors

A zsemlét a sós, paprikás, borsos vízbe beáztatjuk. A fűszerezésnél figyeljünk arra, hogy a szója több fűszert igényel. Mikor a zsemle megdagadt szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a szójagranulátumot, a tojásokat, és a zsemlemorzsát. Összedolgozzuk, és belekeverjük a petrezselymet is. Állni hagyjuk a hűtőben 1 órát, hogy a szója magába tudja szívni a fűszereket és a nedvességet. A masszából fasírtokat formálunk, és forró olajban kisütjük és kész is a Szójafasírt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Brassói aprópecsenye
Hozzávalók: 1 kg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál morzsolt…
Görögös csirkecomb
Hozzávalók: 8 szép csirkecomb, olaj, zöldpaprika, paradicsom, hagyma, oliva bogyó, fűszerek: só, bazsalikom egy deci fehér bor Elké…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum