2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Szójafasírt (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók 16 db fasírthoz:

 

  • 5 dl víz
  • 200 g szójagranulátum
  • 4 db tojás
  • kb. 5 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj a kisütéshez
  • 1 db zsemle
  • szárított petrezselyem
  • pirospaprika
  • őrölt fehérbors

A zsemlét a sós, paprikás, borsos vízbe beáztatjuk. A fűszerezésnél figyeljünk arra, hogy a szója több fűszert igényel. Mikor a zsemle megdagadt szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a szójagranulátumot, a tojásokat, és a zsemlemorzsát. Összedolgozzuk, és belekeverjük a petrezselymet is. Állni hagyjuk a hűtőben 1 órát, hogy a szója magába tudja szívni a fűszereket és a nedvességet. A masszából fasírtokat formálunk, és forró olajban kisütjük és kész is a Szójafasírt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek