Hozzávalók 16 db fasírthoz:
- 5 dl víz
- 200 g szójagranulátum
- 4 db tojás
- kb. 5 dkg zsemlemorzsa
- étolaj a kisütéshez
- 1 db zsemle
- szárított petrezselyem
- só
- pirospaprika
- őrölt fehérbors
A zsemlét a sós, paprikás, borsos vízbe beáztatjuk. A fűszerezésnél figyeljünk arra, hogy a szója több fűszert igényel. Mikor a zsemle megdagadt szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a szójagranulátumot, a tojásokat, és a zsemlemorzsát. Összedolgozzuk, és belekeverjük a petrezselymet is. Állni hagyjuk a hűtőben 1 órát, hogy a szója magába tudja szívni a fűszereket és a nedvességet. A masszából fasírtokat formálunk, és forró olajban kisütjük és kész is a Szójafasírt.