2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karajHozzávalók:

• 1 karaj (tetszés szerinti nagyságban)

• 1 parasztkolbász

• só

• bors

• olaj (a locsoláshoz)

• víz (a locsoláshoz)

 

Elkészítés

A csont nélküli karajt, felszúrjuk, és belehúzunk egy szál füstölt parasztkolbászt. Leöblítjük a hús külsejét, majd megsózzuk és megborsozzuk. 1/2 órát állni hagyjuk. Nem túl szorosan becsomagoljuk ezüstpapírba. Előmelegített sütőben egy tepsibe tesszük és nagy lángon 45 percig sütjük. Ekkor kinyitjuk az ezüstpapír tetejét, és így sütjük tovább a húst. Időnként megszurkáljuk húsvillával, hogy megpuhult-e. Saját szaftjával, vagy néhány kanál vízzel – olajjal meglocsoljuk, megpirítjuk. Tálalás előtt szeletekre vágjuk.

Hidegen és melegen is kiváló.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Vadas hús zsemlegombóccal
Hozzávalók: vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller) 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kg sertéshús vagy marhahús 4+2 evőkan…

További cikkek