2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Harcsafilé fokhagymás raguval (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Harcsafilé fokhagymás raguval (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

4 szelet folyami harcsafilé

1 dl olaj

10 dkg paradicsom

1 cs petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

 

 

elkészítés

A harcsaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártva forró olajban kisütjük.

Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Majd ezzel a raguval leöntjük a sült halat.

Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.

 

Érdekesség: Magyar sültharcsa-rekord

A negyven kilós halból több, mint százan laktak jól 2005-ben Tiszalökön a halsütő fesztiválon.

Az óriás tiszalöki harcsa jelenleg Magyarország legnagyobb egyben megsütött édesvízi hala.

„Direkt a harcsának készült egy tepsi. A mérete egy méter nyolcvan centiméter, a harcsa pedig egy méter hetven centi volt.”

A tepsi egyébként tizenöt és fél kilót nyomott, a megtisztított, fűszerezett hal súlya pedig majdnem elérte a 35 kilogrammot. Az óriás halat a helyi kenyérgyárban sütöt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek