2022. 06. 25. szombat

Vilmos
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)Hozzávalók:

2 kg. hordós-káposzta

60 dkg. darálthús

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

25 dkg. gersli

1 szál füstölt kolbász

15 dkg. füstölt szalonna

2 doboz tejföl

1 dl paradicsomlé

Só, bors, babérlevél, olaj/zsír

Elkészítés:

A káposztát megmosom, és a zsiradékban megfonnyasztott vörös és fokhagymára teszem. Fölengedem a paradicsomlével, beleteszem a babérlevelet és leütöm. A darált húst és a megmosott, beáztatott gerslit dinsztelt hagymán megsütöm, és hozzáadom a borsot. A szalonnát szeletekre, a kolbászt karikára vágom. Jó mély tepsiben alulra a szalonnát rakva, rétegezve a káposztát és a darált húst sorba rakom, majd a tetejére kerülnek a kolbászkarikák és a tejföl is. Lesütöm jó forró sütőben.

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Brassói aprópecsenye
Hozzávalók: 1 kg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál morzsolt…
Görögös csirkecomb
Hozzávalók: 8 szép csirkecomb, olaj, zöldpaprika, paradicsom, hagyma, oliva bogyó, fűszerek: só, bazsalikom egy deci fehér bor Elké…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum