2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)Hozzávalók:

2 kg. hordós-káposzta

60 dkg. darálthús

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

25 dkg. gersli

1 szál füstölt kolbász

15 dkg. füstölt szalonna

2 doboz tejföl

1 dl paradicsomlé

Só, bors, babérlevél, olaj/zsír

Elkészítés:

A káposztát megmosom, és a zsiradékban megfonnyasztott vörös és fokhagymára teszem. Fölengedem a paradicsomlével, beleteszem a babérlevelet és leütöm. A darált húst és a megmosott, beáztatott gerslit dinsztelt hagymán megsütöm, és hozzáadom a borsot. A szalonnát szeletekre, a kolbászt karikára vágom. Jó mély tepsiben alulra a szalonnát rakva, rétegezve a káposztát és a darált húst sorba rakom, majd a tetejére kerülnek a kolbászkarikák és a tejföl is. Lesütöm jó forró sütőben.

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek