2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Csípős csirke (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók: egy egész kicsontozott csirke mell,

10 dkb füstölt szalonna,

1 fej hagyma,

1 egész piros kaliforniai paprika,

1 csomag előfőzött rizs,

só, bors, őrölt piros paprika, erős pista

olaj, petrezselyem zöld

1 dl fehér bor

 

 

Elkészítés: A felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellett, megpároljuk, só, bors, pirospaprika, erős pista, kb 1 dl fehérbor, kb. 1 órát pároljuk, mielőtt kész kockára vágott kaliforniai paprikát teszünk bele és pár percig még pároljuk.

Főzünk egy adag előfőzött tasakos rizst, fűszerezzük, pici olaj és apróra vágott petrezselyem zöld, egy jénai tál közepére halmozzuk, és köré rakjuk a csípős csirke mellett.

 

Savanyúságot kínálunk hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek