2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
Marinált ponty

Marinált ponty

Marinált pontyHozzávalók:

8 szelet rántott ponty

4 fej vöröshagyma

3 ek. 10 %-os ecet

2 ek. porcukor

1 tk. só

3 dl. víz

15 szem egész feketebors

4 szem borókabogyó

3 db. babérlevél

3 ek. étolaj

Elkészítés:

Ehhez a finomsághoz, mindig a maradék rántott pontyot használom fel. Ezeket a szeleteket lezárható jénaiba rakom, és elkészítjük a páclevet. Az ecetet, porcukrot, sót, és vizet a borssal, borókabogyóval, babérlevéllel, a karikára vágott vöröshagymával és az olajjal felforraljuk, és addig főzzük, míg a hagyma üvegessé nem válik. A páclevet félretesszük, lehűtjük. A halszeletekre ráöntjük a páclevet és 4-5 napig hideg helyen állni hagyjuk. Így a karácsonyi maradék hal szilveszterkor már kiváló vacsora lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nincs találat...

További cikkek