2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

60 dkg liszt

3 dl tej

3 dkg élesztő

1 kanál cukor

só,bors

2 tojás

tejföl

30 dkg darált tepertő

 

Elkészítés:

A lisztet a tejjel, élesztővel a cukorral, sóval és a 2 tojás sárgájával, tejföllel elkeverve kissé lágyabb jól kidolgozott tésztát dagasztunk. Három, négy órát pihenni hagyjuk.

Ha megkelt, jól kinyújtjuk és 10 dkg darált tepertőt simítunk bele, feltekerjük és összehajtjuk. Még kétszer megismételjük a nyújtást szintén 10-10 dkg tepertővel megkenjük, de már nem tekerjük fel, csak hajtogatjuk a tésztát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek