2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Nyírteleki házi túrós lepény (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Nyírteleki házi túrós lepény (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

Tésztához:

30 dkg liszt

10 dkg darált dió

3 tojássárgája

10 dkg kristálycukor

 

20 dkg vaj (lehetőleg házi vaj)

fél cs vaníliás cukor

fél citrom reszelt héja

 

Töltelékhez:

35 dkg házi túró

15 dkg házi vaj

15 dkg kristálycukor

3 dkg búzadara

20 dkg alma felkockázva

5 tojásfehérje

mazsola (elhagyható)

 

 

vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

vaníliás cukor a tetejére

 

Tésztát gyúrunk: a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat a cukorral, vajjal, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjjal. Majd pihentetjük kb. 15 percig.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a túró tölteléket. A házi túrót, a vajat, a cukrot, a búzadarát, az almakockákat, a mazsolát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert hab felét, majd óvatosan a maradék habot is.

A tészta felét kinyújtjuk, egy vajjal kikent lisztezett tepsibe helyezzük, 15 percig elősütjük 190 fokon.

Rátesszük a túrótölteléket, rácsosan lefedjük. Aki nem akar bíbelődni, kinyújtja a tészta másik felét és a tölteléket lefedi.

A tészta tetejét finoman villával megszurkáljuk.

Majd kb. 40 perc alatt 190 fokon megsütjük.

Amikor elkészült, hűlni hagyjuk. A tetejét vaníliás cukorral megszórjuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek