2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Erdei gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:
25 dkg málna, szeder,áfonya vegyesen
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 teáskanál sütőpor,

3 evőkanál kakaó
pici só,
reszelt citromhéj.

 

Elkészítés:

 

A tésztához a sütőporral, 1 evőkanál cukorral és a sóval elkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe rakjuk a tojást, a margarint és 1 dl tejfölt, és a kakaót. Az egészet összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk. Kevés liszttel meghintjük a tetejét, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.

Közben a túrót a tejföllel és a megmaradt tojással simára keverjük, porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint édesítjük. Egy nagy tortaforma aljába belesimítjuk a tésztát, hogy vékony pereme is legyen. Ebbe öltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát előmelegített, forró sütobe toljuk. Kb.25 percig sütjük. A gyümölcsöt, a tetejére rakjuk.

Torta zselatinnal leöntve még szebb lesz, és tetszés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek