2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Csodamézespogácsa (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Csodamézespogácsa (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók

  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg méz
  • 25 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 2-2 késhegynyi ánizs, fahéj, szegfűszeg
  • 2 dl víz
  • 1 dkg szalakálé

 

Elkészítés

Vízben elkeverem a cukrot, majd szirupot főzök belőle. Habját leszedem és kihűtöm. A mézet, a tojásokat, a fűszerkeveréket, a szalakálét és 3 evőkanál lisztet habverővel jó alaposan kiverem, ehhez hozzáteszem a megmaradt lisztet, és a cukorsziruppal váltogatva eldolgozom. Félkemény, jól nyújtható tésztából cipócskát formázok, fóliába teszem, majd egy éjszakát a hűtőben tárolom. Másnap 4-5 mm vastagságúra nyújtom, kiszaggatom különböző alakú kiszúró formákkal, a tetejét pedig felvert tojással kenem meg. Kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütöm. A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, stb. illetve a színes cukorkákat a sütés előtt már ráteszem a tésztára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Vaníliás kifli
Hozzávalók: 42 dkg liszt 30 dkg sütőmargarin 22 dkg darabolt dió 15 dkg porcukor vaníliás porcukor Elkészítés A puha margarint …
Hozzávalók:   • 1 zacskó kerekpiskóta (puha) • 1 zacskó keksz • 3 alma • 20 dkg margarin   • 20 dkg barnacukor • Fahéj, citromlé…
Hozzávalók a Jetty-tortához: • 20 dkg + 20 dkg = 40 dkg porcukor • 15 dkg + 20 dkg = 35 dkg margarin   • 2 tojás • fél csomag sütőpor • 30 …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum