2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Almás rakottas

Hozzávalók:

 

• 1 zacskó kerekpiskóta (puha) • 1 zacskó keksz • 3 alma • 20 dkg margarin

 

• 20 dkg barnacukor • Fahéj, citromlé, reszelt citromhéj

 

A tetejére:

 

• 10 dkg margarin • 10 dkg porcukor • 1 doboz tejföl (175g) • Kókuszreszelék, tej

 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vagdaljuk. A margarint lábasba tesszük, mérsékelt tűzön megolvasztjuk, majd belekeverjük a barnacukrot. Felforraljuk, majd az almakockákat is beleforgatjuk. Így főzzük kb. 5-10 percig. Közben ízesítjük fahéjjal, egy kis citromlével és a reszelt citromhéjjal. Levesszük a tűzről.

A kerekpiskótákat és a kekszeket tejbe mártogatjuk, majd egy jénai tál alját elkezdjük kirakodni a kerekpiskótákkal. Erre almás krém kerül, majd keksz, majd megint almás krém, és így tovább, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére keksz kerüljön. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. Ezt a krémet a kekszek tetejére simítjuk. Díszíthetjük a tetejét keksszel vagy almával, de előtte szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…
Bényei szelet
Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 17 dkg cukor 8 dkg vaj, vagy zsír 2 kk kakaó 2 késhegynyi szalalkáli Közé: babapiskóta, vagy …
Meggyes-csokis muffin
Hozzávalók: 30 dkg liszt 8-9 dkg sütőmargarin 9 dkg kristálycukor 1 csomag sütőpor 1 csipet só 1 tojás 1 üveg magozott meggybef…

További cikkek

Márkaépítés trendek 2023-ban
A márkaépítési irányvonalak a médiafogyasztási szokásokkal együtt szinte folyamatosan változnak. Ezekhez a vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell, ha s…