2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Almás rakottas

Hozzávalók:

 

• 1 zacskó kerekpiskóta (puha) • 1 zacskó keksz • 3 alma • 20 dkg margarin

 

• 20 dkg barnacukor • Fahéj, citromlé, reszelt citromhéj

 

A tetejére:

 

• 10 dkg margarin • 10 dkg porcukor • 1 doboz tejföl (175g) • Kókuszreszelék, tej

 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vagdaljuk. A margarint lábasba tesszük, mérsékelt tűzön megolvasztjuk, majd belekeverjük a barnacukrot. Felforraljuk, majd az almakockákat is beleforgatjuk. Így főzzük kb. 5-10 percig. Közben ízesítjük fahéjjal, egy kis citromlével és a reszelt citromhéjjal. Levesszük a tűzről.

A kerekpiskótákat és a kekszeket tejbe mártogatjuk, majd egy jénai tál alját elkezdjük kirakodni a kerekpiskótákkal. Erre almás krém kerül, majd keksz, majd megint almás krém, és így tovább, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére keksz kerüljön. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. Ezt a krémet a kekszek tetejére simítjuk. Díszíthetjük a tetejét keksszel vagy almával, de előtte szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek