2021. 11. 30. kedd

András, Andor
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF

Almás rakottas

Hozzávalók:

 

• 1 zacskó kerekpiskóta (puha) • 1 zacskó keksz • 3 alma • 20 dkg margarin

 

• 20 dkg barnacukor • Fahéj, citromlé, reszelt citromhéj

 

A tetejére:

 

• 10 dkg margarin • 10 dkg porcukor • 1 doboz tejföl (175g) • Kókuszreszelék, tej

 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vagdaljuk. A margarint lábasba tesszük, mérsékelt tűzön megolvasztjuk, majd belekeverjük a barnacukrot. Felforraljuk, majd az almakockákat is beleforgatjuk. Így főzzük kb. 5-10 percig. Közben ízesítjük fahéjjal, egy kis citromlével és a reszelt citromhéjjal. Levesszük a tűzről.

A kerekpiskótákat és a kekszeket tejbe mártogatjuk, majd egy jénai tál alját elkezdjük kirakodni a kerekpiskótákkal. Erre almás krém kerül, majd keksz, majd megint almás krém, és így tovább, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére keksz kerüljön. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. Ezt a krémet a kekszek tetejére simítjuk. Díszíthetjük a tetejét keksszel vagy almával, de előtte szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók: 3  egész tojás 15  dkg cukor egy csipet só 1,5 dl olaj 1 csomag vaníliás cukor 0,5 csomag sütőpor egy csipet őrölt fahéj egy cit…
Vaníliás kifli
Hozzávalók: 42 dkg liszt 30 dkg sütőmargarin 22 dkg darabolt dió 15 dkg porcukor vaníliás porcukor Elkészítés A puha margarint …
Hozzávalók a Jetty-tortához: • 20 dkg + 20 dkg = 40 dkg porcukor • 15 dkg + 20 dkg = 35 dkg margarin   • 2 tojás • fél csomag sütőpor • 30 …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum