2023. 09. 23. szombat

Tekla, Líviusz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztro
  • »
  • A Kincsem Parkban debütál Lázár Chef pizza truckja

A Kincsem Parkban debütál Lázár Chef pizza truckja

A hétvégén ismét kipördülnek a kerekek és indul az év egyik legnagyobb Food Truck Show-ja, ahol a legkiemelkedőbb mozgó konyhák sorakoznak fel. Az eseményhez Lázár Chef is csatlakozott, aki nemrégiben a Pizza Világbajnokságon kiváló eredménnyel végzett.

 

 

A Kincsem Parkban május 6-8 között startol Magyarország egyetlen guruló street food fesztiválja. BBQ, tészta, hamburger, pulled pork, görög, spanyol, amerikai, magyar, belga, olasz, thai kedvelők, édesszájúak, koffeinfüggők, fröccs imádók is megtalálják a számításaikat és a vegetáriánus vendégekre is gondoltak a szervezők.

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show-n mutatkozik be először a Pizza Lazarro, azaz Lázár Chef pizza truckja, aki nemrég Pármában a Pizza Világbajnokságon hetedik helyezést ért el duó kategóriában. A Kincsem Parkban lehetőség lesz megkóstolni a díjnyertes pizzát:

 

 

 

 

 

 

„Klasszikus nápolyi pizzával készülök a hétvégére, amelyen helyet kap a pálpusztai sajt is, amely az olasz zsűrit is levette a lábáról. A nagyon jó alapanyag választás – magyar paradicsom és a pálpusztai sajt – és a kreativitás mellett, a jó pizza titka, ha a szaktudás kiváló pizzasütővel párosul” – mondta el Lázár Chef, aki azt is elárulta, hogy azért tartja izgalmasnak a food truckos gasztronómiát, mert kis helyen is lehet nagyot alkotni, úgy, hogy az ember nincs helyhez kötve, lehet ez vízparton, hegyen vagy éppen a puszta közepén.

Változatos családi programok

A finom italok és ételek mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek és artisták várják a látogatókat, május 7-én pedig válogatott rögbi edzés és mérkőzés is lesz.

A hagyományokhoz híven megválasztják a 2022-es év legjobb food, valamint drink truckját a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján. Az online szavazás már elindult, a díjátadót pedig vasárnap este rendezik, ahol a legnépszerűbb kocsi megkapja a szakmai elismerést.

A helyi gyermekotthonok lakóit is meghívják ebédre

Idén először a Kuckó önkéntes programmal kézen vendégül látják az adott térség gyermekotthonainak lakóit és a teljes forgalom 1%-át is felajánlják. A Kincsem Parkba 100 gyermeknek szeretnének egy felejthetetlen napot szervezni változatos programokkal, koncertekkel és egy igazi food truckos ebédet követően igyekeznek átadni a környezettudatos szemléletet fontosságát: hogyan lehet szelektív hulladékgyűjtéssel tudatosan óvni a környezetünket.  Valóban zöldben utazik a gasztrofesztivál: a rendezvényeken hulladékokat elkülönítetten gyűjtik és kizárólag komposztálható csomagolóanyagot használnak. Műanyag mentes eszközöket és visszaváltható poharat is használnak, idén pedig a tisztítószerek is kizárólag környezetbarát termékek lesznek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szeptember 23-a legyen a Te napod! Dicsőítésekkel és tanúságtételekel a II. János Pál pápa téren reggel 9 órától este hatig. A programsorozat Szentmis…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleine…