Vakvezető kutyák világnapja a GYEK-ben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 14. péntek

Bonifác ünnepli névnapját.
Holnap Zsófia napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Vakvezető kutyák világnapja a GYEK-ben
Vakvezető kutyák világnapja a GYEK-ben PDF Nyomtat Email
2015 április 25., szombat 18:42

Meglepő és szokatlan, izgalmas eseménnyel kedveskedik a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) kis betegeinek Az első Miskolci Lions Klub és a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola április 27-én, hétfőn délután, a vakvezető kutyák világnapján.


Az első Miskolci Lions Klub  24 éve végez jószolgálati munkát Miskolcon és környékén. A szervezet és a Gyermekegészségügyi Központban működő általános iskola között az elmúlt hónapokban létrejött együttműködés alapján újra az egészségügyi intézmény tanulóit szolgálják a miskolci oroszlánok.
A kórházi kezelésük alatt is tanulni szándékozó gyerekeknek a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány kiképzői mutatják be a vakvezető kutyák rendkívüli képességeit. Az alapítvány elsősorban vakvezető kutyák kiképzésével és látássérült gazdákhoz juttatásával foglalkozik. A gyerekek kipróbálhatják majd, hogy milyen a vakvezető kutyákkal való közlekedés, és ismerkedhetnek is ezekkel a csodás segítőkkel.

A rendezvényen egy vakvezető kutyával közlekedő fiatalember is részt vesz, akitől sok érdekeset megtudhatnak majd a gyerekek a vakvezető kutyák képességeiről.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások