Életmód/medicina
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 12.

Izabella ünnepli névnapját.
Holnap Jenő napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina
Életmód/medicina
Végső szakaszában az oltóanyag kifejlesztése PDF Nyomtat Email
2020 július 10., péntek 09:50

Befejező szakaszába jutott a koronavírus elleni vakcina embereken történt kipróbálása Oroszországban – értesült a Magyar Szociális Fórum pénteken.

Bővebben...
 
A tengerparton nagyon fontos napszemüveget viselni PDF Nyomtat Email
2020 július 08., szerda 22:08

A tengerparton és a magas hegycsúcsokon fokozott a sugárzás, ezért kiemelten fontos a napszemüveg viselése - mondta Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Szemészeti Klinika igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bővebben...
 
Népbetegségektől a koronavírusig: július 22-én folytatódik az online Semmelweis Egészség Napok PDF Nyomtat Email
2020 július 06., hétfő 10:01

Kulcslyuksebészet, mesterséges intelligencia, kiterjesztett valóság, endoszkópia – ezekkel az izgalmas témákkal is találkozhatnak az érdeklődők a Semmelweis Egészség Napok programsorozat következő, július 22-i állomásán. A Külső Klinikai Tömb nyolc klinikája által online szervezett esemény középpontjában a leggyakoribb népbetegségek állnak, és szó lesz egyebek mellett a koronavírus eddig kevésbé a fókuszban lévő aspektusairól, a legmodernebb képalkotó diagnosztikai eljárásokról, valamint a műtők titkairól is.

Bővebben...
 
Tudásszintfelméréssel zárult a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének gyermekelhízást visszaszorító programja Szerencsen PDF Nyomtat Email
2020 július 05., vasárnap 07:53

2015 októberében hazánkban második helyszínként Szerencsen indult el a hároméves GYERE® – Gyermekek Egészsége Program, amely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szakmai vezetésével és a Nestlé az Egészségesebb Gyermekekért programjának támogatásával valósult meg.  A GYERE® Program legfontosabb célja, hogy a helyi közösség összefogásával, annak aktív bevonásával visszaszorítsa a gyermekkori túlsúlyt és elhízást, hiszen ez a komoly egészségügyi kockázatokat magában hordozó probléma sajnos Magyarországon is majdnem minden negyedik iskolást érint. A programot az elmúltkét tanévben egy fenntartó projekt egészítette ki Szerencsen, ami a résztvevő gyermekek körében végzett tudásszintfelméréssel zárult.

Bővebben...
 
Kinek érdemes gyorstesztelni a nyár folyamán, miért, és mivel? PDF Nyomtat Email
2020 július 05., vasárnap 07:30

Szerencsére igen alacsony szintre került a fertőzöttek száma Magyarországon, így mindenki kicsit fellélegezhet. A német Rheda-Wiedenbrücki húsipari üzem, az új portugáliai korlátozások és más esetek azonban rávilágítanak: a koronavírus nem tűnt el, sőt, akár egy több mint ezer dolgozó is könnyedén megfertőzödhet egy munkahelyen. Az ArvaLab szakértői azt járták körül, hogy miképp viszonyuljanak a vállalatok és magénemberek a relatív nyugalom ideje alatt a megelőzéshez, a teszteléshez.

Bővebben...
 
Rekordszámú érdeklődő a Semmelweis Egészség Napok júniusi programján PDF Nyomtat Email
2020 június 27., szombat 11:05

Több mint kétezren regisztráltak a 7. Semmelweis Egészség Napok programsorozat részeként Prevenció a gyermekgyógyászatban címmel meghirdetett eseményre, melyet június 25-én online rendezett meg a Semmelweis Egyetem I. és II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája. Az érdeklődőket tizennyolc interaktív előadással, online személyre szabott tanácsadással és tornabemutatóval várták a szakemberek. Az eseményhez készült oktatóvideók mától mindenki számára elérhetőek az egyetem YouTube csatornáján.

Bővebben...
 
Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a Borsod-abaúj-zemplén megyei központi kórház ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZban PDF Nyomtat Email
2020 június 23., kedd 15:58

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program – az EFOP-1.10.2-17-2017-00047 kódszámú projekt részeként - 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással segítette az egészségügyi humánerőforrás-fejlesztést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

Bővebben...
 
Tévhitek a növényi alapú táplálkozásról PDF Nyomtat Email
2020 június 23., kedd 10:29

3+1 dolog, amit nem tudtunk a növényi étrendről
Hiánybetegségeket okozhat a vegán vagy a vegetáriánus étkezés, és nehezen lehet bevinni a szükséges tápanyagokat? Vagy azzal, hogy lemondunk az állati eredetű élelmiszerekről vagy legalább csökkentjük a mennyiségét, már eleget tettünk a fenntarthatóságért? Bár a húsmentes étkezésnek egészségügyi és környezetvédelmi előnyei is vannak, egyáltalán nem mindegy, miként választjuk meg az ételeinket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások