2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Véradókampányok B.A.Z. megyében

„Vérszegényen” indult az év az influenza és a hideg időjárás miatt. Az optimális szint eléréséhez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több kampányt is indított a Magyar Vöröskereszt. A rendszeres segítőket szólítja meg, és újak „toborzására” tesz kísérletet valamennyivel.

–    Véradás a Kocsonya Fesztiválon, különleges helyszínen: a RADIO M kamionjában február 18-án, szombaton 9.00-12.00 óra között.

–    Kéthetente, a Miskolci Naplóval együtt érkezik a megyeszékhely valamennyi háztartásába a Magyar Vöröskereszt szórólapja. A városi véradások időpontjáról és helyszínéről tájékoztat, valamint nyereményjátékra hív. A Miskolci Területi Vérellátóban vért adó segítők között tárgyjutalmat sorsol a Szervezet március végén. A segítőknek nincs más dolguk, mint véradáskor leadni a kitöltött nyereményszelvényt a Megyei Kórház főépületében található Szolgálatnál.

–    Internetes kampányok futnak a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének közösségi oldalán, a www.facebook.hu-n.
•    „Tudtad?” címmel heti rendszerességgel osztunk meg érdekességeket, hasznos információkat modern, fiatalos posztokban. Ezek a tények lelkesítenek, tisztáznak sztereotípiákat, vagy éppen ismeretterjesztő jellegűek. Fontos számunkra, hogy minél többen álljanak e társadalmi ügy mellé és erősebb legyen bennük az akarat és a tenni, segíteni akarás, mint a félelem a tűtől.
•    Véradásban példát mutató közösségi vezetőket mutatunk be másik kampányunkban. Egyre több magas beosztású vezető kötelezi el magát a társadalmi felelősségvállalás egyik legfontosabb formája – a véradás ügyének támogatása – mellett megyénkben is. Ők segítenek most nekünk példamutatásukkal, hogy szűkebb és tágabb közösségükre hatva minél többen váljanak rendszeres véradókká, életmentő hősökké.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…