2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Véradók a miskolci Kocsonyafesztivál igazi hősei

Igazi hősök is voltak a Kocsonyafesztivál résztvevői között: ők 135-en a vérüket adva segítettek azokon, akik a gyógyulásért küzdenek. Ezzel az elmúlt évek rekordját hozta a mostani kétnapos miskolci városi véradás, amelyet a Magyar Vöröskereszt szervezett, és az Országos Vérellátó Szervezettel közösen bonyolított le.

A megyeszékhelyen rég nem látott számban nyújtották karjukat a véradók a hétvégén. A miskolciak önzetlensége és empátiája most mintegy 400 beteg gyógyulását segíti, mivel egy levett vérből három vérkészítményt állít majd elő a laboratórium. Ezeket három különböző betegséggel küzdő embernél is fel tudják használni az orvosok, így egy véradó három életet mentett ez alkalommal is.

Az összefogás erejét mutatja, hogy a baráti társaságok mellett sokan családként, házaspárként mentek el vért adni. Valamint szervezetten csatlakoztak a véradók táborához a Magyar Honvédség 10. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékosai: ők 13-an nyitották meg a véradást, és nyújtották elsőként segítő karjukat, példát mutatva és ösztönözve másokat is erre.

Első véradókat is köszönthetett a Magyar Vöröskereszt a hétvégén: hatan kapták meg ennek jeleként vércsepp-kitűzőnket.

A megyeszékhelyre tervezett véradások a Miskolci Egyetemen folytatódnak. 2020. március 2. és 5. között a campuson bárki segíthet. Az egyetemistákat pedig külön nyereményjáték ösztönzi majd erre: a Magyar Vöröskereszt május 15-ig tartó országos kampányába bekapcsolódva fesztiválbelépőkre és más értékes ajándékokra válthatják véradásukat. A Hallgatói Véradásokról részleteket a Magyar Vöröskereszt oldalán találnak (https://voroskereszt.hu/hallgatoiveradasok/)!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

KliniKaland:Allergia
Világszerte mintegy 20.000 allergiát kiváltó anyagot, azaz allergént ismerünk, melyek évről évre egyre több embert érintenek. A gyerekek körében az…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum