2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Védi és ápolja a bababőrt a popsikrém

A kisbabák születésüktől fogva két-három évig biztosan pelenkát hordanak. Igaz ugyan, hogy ma már légáteresztő anyagokból készülnek a pelenkák. Azonban még így is könnyen előfordulhat, a babák bőre kipirosodik.

A popsikrémek segítik megnyugtatni a kicsik bőrét, hogy újra jól érezzék magukat. Hiszen nagyon kellemetlen érzés számukra, ha a gyulladt bőrüket tovább irritálja a pelenka. Érdemes tehát kéznél tartanunk minden helyzetben a popsikrémeket. Hiszen a picik érzékeny bőre pillanatok alatt belobbanhat.

Egész nap pelenkában

Akármennyire jól szellőző anyagból készülnek a mai pelusok, befülledhet bennük a babák feneke. Még a mosható pelenkák esetén is előfordul, hogy bőrirritáció alakul ki. A kisbabák bőre rögtön megmutatja, ha felborult a felső hámréteg egyensúlya. Ha hosszú órákon át vannak ugyanabban a pelusban, a baktériumok elszaporodhatnak a bőrük közelében.

Éjjel, amikor nem cserélünk pelenkát, ez különösen gyakori lehet. Ekkor a babák feneke kipirosodik, kiütésessé válhat. A popsikrémek használatával ez a bőrirritáció enyhíthető. Emellett ezek a zsíros krémek védőréteget képeznek a picik bőrén. Ezáltal megakadályozzák a további panaszokat.

Fogzás okozta hasmenés

Nagyon gyakori a kipirosodott babapopsi akkor, ha a babák fogzásnak indulnak. Ez a folyamat ugyanis gyakran hasmenéssel jár. Ennek oka a rengeteg lenyelt nyál, ami hígítja a székletet. Ezekben az időszakokban résen kell lennünk, mert sokkal hamarabb kiütéses lesz a kicsik bőre. Használjuk folyamatosan a popsikrémeket és azonnal cseréljük le a pelenkát. Ezzel segíthetünk a babáknak, hogy az egyébként sem kellemes fogzási folyamatot ne kísérje bőrpír a fenekükön.

Természetesen nem csak az okozhat hasmenést a kicsiknél, ha épp jön a foguk. A különböző ételérzékenységek vagy egyszerű nátha is hígíthatja a székletet. Ekkor is érdemes bőven használnunk a popsikrémet.

A megfázás is okozhat bőrpírt

A kisbabákkal is előfordul, hogy megfáznak, vagy elkapnak valamilyen felsőlégúti fertőzést. Különösen, ha nagyobb testvér is van a családban, aki közösségbe jár. Mivel a picik még nem tudják kifújni az orrukat, az orrváladék nagy része a pocakjukban köt ki.

Az orrváladékot, főleg nagy mennyiségben a gyerekek nem tudják megemészteni. A székletükkel távozó nyálka ugyancsak okozhat bőrirritációt a kicsik fenekén. Ezért használjunk nátha esetén is több popsikrémet, hogy megakadályozzuk a nyálka okozta bőrpanaszokat.

Amikor nem elég a popsikrém

Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor orvoshoz kell fordulnunk, mert a recept nélkül kapható popsikrém már nem elég. Ilyen, ha gyermekünk pelenkakiütése haragos pirossá válik, és napokig nem múlik el. Akkor is keressük fel a gyermekorvosunkat, ha a kiütés eltér a megszokott pelenkakiütéstől. Ekkor ugyanis nagy eséllyel felülfertőződött gyermekünk bőre. Ha valóban ez a helyzet, akkor erősebb hatóanyagú, vényköteles készítményt kell használnunk./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek